İstanbul’da AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin çeşitli rant projelerinin hedefinde olan Validebağ korusu için dün Validebağ Gönüllüleri, açıklama gerçekleştirdi. Üsküdar Belediyesi önünde bir araya gönüllüler, 29 Ekim’de dikilen fidanların neden söküldüğünü sordu.

Validebağ Gönüllüleri: Validebağ Korusu’ndaki fidanlar neden söküldü?

HABER MERKEZİ

İstanbul'un en büyük yeşil alanlarından biri olan ve AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin çeşitli rant projelerinin hedefinde olan Validebağ Korusu için mücadele sürüyor. Önce Millet Bahçesi daha sonra ise Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi adı altında yapılaşmaya açılmak istenen Validebağ'ın koru kalması için yurttaşlar gece gündüz nöbet tutuyor.

Validebağ Gönüllüleri dün Üsküdar Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Gönüllüler, belediyeye 29 Ekim’de dikilen fidanların neden söküldüğünü sordu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“29 Ekim Cumartesi günü Validebağ Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının geleneksel etkinliği olarak Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı anısına Validebağ Korusu’nda 20 adet fidan dikildi. Etkinliğin sonuna doğru Üsküdar Belediyesi zabıtaları yanımıza gelerek Koruda ağaç dikmek için belediyeden izin alınması gerektiğini söylediler. Biz de kendilerine 1. derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu’nda belediyenin böyle bir yetkisi bulunmadığını ifade ettik. 29 Ekim Cumartesi’yi 30 Ekim Pazara bağlayan gece Haydarpaşa Lisesi’nin Koruya açılan kapısından giren Üsküdar Belediyesi elemanları, gündüz dikilen fidanları yerlerinden söküp sürükleyerek Haydarpaşa Lisesi bahçesinde bekleyen kamyona yüklemişler ve götürmüşler. Gün boyunca zabıtaların Koru’dan ayrılmadığını biliyoruz. Üsküdar Belediyesi’ne sorularımız var. Fidanları neden söktünüz? Fidanları ne yaptınız? Ağaca, doğaya olan bu iflah olmaz düşmanlığınızın sebebi nedir? Bu soruların cevabını derhal istiyoruz. Sormaya da devam edeceğiz.”