Validebağ Korusu'nun ticarethane yapılmasına teki

HABER MERKEZİ

Validebağ Gönüllüleri, 1940'lara kadar sanatoryum olarak verem hastalarına hizmet veren, sonraki yıllarda ise tamirhane ve marangozhane olarak kullanılan atölye binaların ticarethane olarak kullanılmasını ve yurttaşların oluşturduğu kitaplıktaki kitapların 'incelenecek' denilerek alınmasını protesto etmek için Validebağ Korusu'nda bir araya geldi.

Validebağ Korusu içindeki atölye binalarının kafeye dönüştürülmesinin ardından, Validebağ Gönüllüleri'nin ısrarıyla binanın bir bölümünde mahalle sakinlerinin kullanımına açılan kitaplık kaldırılarak, kitaplara el konuldu. Validebağ Gönüllüleri ve mahalleli kitaplığın kaldırılmasını protesto etti.

Her zaman, buradaki binaların aslına uygun olarak restore edilerek kültür sanat amaçlı kullanılmasını savunduklarını vurgulayan yurttaşlar, 1. derece tarihi doğal SİT alanı olan Koru'da 'atölyeler' olarak bilinen alanda yapılmak istenen kafe projesine tepki gösterdi.

İnşaat sürecinde binanın çatısına konulan bacalardan buranın 'ocakbaşı' yapılmak istendiğini tespit ettiklerini ve bu bacaları kaldırttıklarını belirten mahalleliler, 2017 sonunda inşaatın sona ermesinin ardından burada oluşturdukları kitaplıktaki kitapların geçtiğimiz günlerde 'incelenecek' denilerek alındığını belirtti.

Öğretmen evi Müdürü İsmail Kahraman'a tepki gösteren gönüllüler, binaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimcilerin hizmetine verildiğini, müdürün burayı ticarethane olarak gördüğünü, kitaplık olarak kullandıkları bölüme perde çekilerek masalar konulup rezervasyonlu yemek servisi yapıldığını vurguladılar.

Koru'ya gelen yurttaşların 'müşteri' olarak görülmemesi konusunda müdür İsmail Kahraman'ı uyaran mahalleli, Öğretmen Evi ve Mustafa Necati Bey Huzur Evi'nin giderlerini karşılamak bahanesiyle yapılabilecek ticari faaliyetleri amaç dışına çıkarak daha fazla büyütülmemesi için çağrı yaptı.

validebag-korusu-nun-ticarethane-yapilmasina-teki-445995-1.validebag-korusu-nun-ticarethane-yapilmasina-teki-445996-1.validebag-korusu-nun-ticarethane-yapilmasina-teki-445997-1.validebag-korusu-nun-ticarethane-yapilmasina-teki-445998-1.validebag-korusu-nun-ticarethane-yapilmasina-teki-445999-1.