İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir imar planı değişikliği nedeniyle yaptığı itirazı reddetti.

Valiliğin itirazına AKP’den veto

HABER MERKEZİ

İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün, bir imar planı değişikliği nedeniyle yaptığı itiraz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’ndeki AKP Grubu tarafından reddedildi. Söz konusu arazi, Sultanbeyli Belediyesi’nin eski AKP’li başkanlarından Alaattin Ersoy’a ait ve üzerinde “Özel Ersoy Hastanesi” bulunuyor.

İBB Meclisi dün, Sultanbeyli’de özel sağlık alanında bulunan bir parselin, geçtiğimiz ocak ayında yapılan plan değişikliği ile “ticaret+konut” alanına alınmasıyla ilgili İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı itirazı görüştü.

Sultanbeyli Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 7701 ada 11 parselle ilgili olarak ocak ayında yapılan plan değişikliği, 26 Temmuz’da bir ay süreyle askıya çıkarılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü askı süresi içinde yapılan değişikliğe itirazda bulunmuştu.

Söz konusu parsel, “Özel Ersoy Hastanesi”nin sahipleri Alaattin Ersoy, Derviş Ersoy ve Cevdet Ersoy’a ait ve hastanenin bitişiğinde bulunuyor. Hastanenin bir biriminin de üzerinde yer aldığı söz konusu parselin büyük bir kısmı açık otopark olarak kullanılıyor. Daha önce sağlık alanı olarak planlanan yaklaşık 2 bin metrekarelik parsel, plan değişikliği ile ticaret+konut alanına alınmıştı.

valiligin-itirazina-akp-den-veto-957090-1.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN İTİRAZI

İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün itirazı, İmar Komisyonu Raporu’nda özetle şöyle yer aldı:

“İl Sağlık Müdürlüğü’nce; Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 26. maddesine göre imar planı değişiklikleri ile ilgili olarak ‘imar planında yer alan yol hariç sosyal ve teknik altyapı alanlarının ve kamuya ait sosyal ve kültürel tesis alanlarının kaldırılabilmesi veya küçültülmesi ancak bu tesislerin hitap ettiği hizmet etki alanı içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir. Eşdeğer alanın ayrılmasında yüzölçümü ve konum özellikleri korunur…’ denilmekte olup plan tadilatlarının bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, mevcut sağlık tesis alanına eşdeğer büyüklükte ve sağlık tesisi yapımına uygun, mülkiyeti Maliye Hazinesine ya da Belediyeye ait taşınmazların ilgili Belediyesi tarafından imar planlarında, ‘sağlık tesis alanı’na alınması halinde söz konusu plan değişikliği teklifi Müdürlüğümüzce değerlendirilebilecektir.”

CHP VE İYİ PARTİ'DEN İTİRAZA DESTEK

İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, İl Sağlık Müdürlüğü’nün itirazına ret oyu verdi. CHP ve İYİ Parti’nin Sağlık Müdürlüğü’nün itirazına olumlu oy vermesine karşın, itiraz AKP Grubunun oylarıyla reddedildi.

ALAATTİN ERSOY KİMDİR?

valiligin-itirazina-akp-den-veto-957091-1.

“Özel Ersoy Hastanesi”nin başhekimi ve Hastanenin sahibi şirketin yönetim kurulu başkanı olan Dr. Alaattin Ersoy 1960 Trabzon doğumlu. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Ersoy, 1988-1992 yılları arasında İstanbul Zeynep Kamil Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları alanında ihtisas yaptı. 2004 yılında AKP’den Sultanbeyli Belediye Başkanı seçilen Ersoy, 2011 milletvekili seçimleri için AKP’den aday adayı olmuştu.