Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kuran kursunda yaşları 10 ile 11 arasında değişen 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından doğrulanan olay sonrası zanlının yakalandığı, adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Valilik doğruladı: Diyanet'e bağlı yatılı Kuran kursunda 7 çocuğa cinsel istismar!

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı merkez Palandöken ilçesinde bulunan Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kuran kursunda yaşları 10 ila 11 arasında değişen 7 çocuk cinsel istismara uğradı.

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre, çocuklara cinsel istismarda bulunan şahsın yakalandığı ve konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

VALİ OLAYI DOĞRULADI, ZANLI YAKALANDI

Olayı doğrulayan Erzurum Valisi Okay Memiş, kursta gönüllü murakıp (denetçi) olarak görev yapan şahsın kaçmak isterken Yozgat'ta yakalandığını ve güvenlik nedeniyle de Erzurum'a getirilmediğini belirtti.

Şahsın yakalandığını duyuran Erzurum Valisi Okay Memiş, gerekli adli işlemlerin başladığını bildirdi. İl Müftülüğü tarafından ise henüz bir resmi açıklama yapılmadı.