4 Kasım 2016’da yapılan gözaltıların yıldönümünde açıklama yapmak isteyen HDP’lilere polis müdahale etti, 6 kişi gözaltına alındı.

Van’da HDP’nin ‘4 Kasım’ açıklamasına polis müdahalesi: 6 gözaltı

HDP Van İl Örgütü, 4 Kasım 2016'da partilerine yönelik yapılan operasyonun yıl dönümüne ilişkin yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti. 6 kişi gözaltına alındı.

Açıklama öncesi, açıklamanın yapılacağı Sanat Sokağı çevik kuvvet ve TOMA’lar tarafından ablukaya alındı. Valiliğin “etkinlik yasağı” gerekçe gösterilerek açıklamaya izin verilmeyeceği bildirildi.

HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Murat Sarısaç’ın yanı sıra Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin de katıldığı açıklamaya kısa bir süre sonra polis müdahale etti.

TUHAYDER yöneticisi Edibe Babur ve HDP eski il eş başkanı Musa İtah’ın aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Açıklamaya katılmak isteyen vatandaşlar polisler tarafından engellendi.

HDP’liler Sanat Sokağı'nda açıklamaya izin verilmemesi üzerine Cumhuriyet Caddesi'ne yürüdü. Çevrede bulunan yurttaşlar da polisin tutumuna tepki gösterdi. Açıklama yapamadan dağıtılan HDP'lilerin eylemi daha sonra Cumhuriyet caddesinde devam etti

Polis müdahalesini protesto eden HDP’liler, bir süre oturma eylemi yaptı.

(ANKA - İSHAK KARA)