Vaniköy Camii yangınında itfaiyenin raporu açıklandı. Raporda, "Çoklu elektrik tesisatı kablolarının ısınması sonucu, kablo izolasyonlarının tutuşmasıyla yangın başlangıcı meydana geldi" denildi.

Vaniköy Camii yangının nedeni 'elektrik tesisatı' çıktı

Vaniköy Camii yangınında itfaiyenin raporu açıklandı.

İtfaiye yangının çıkış nedeni olarak "ahşapların arasından geçen çoklu elektrik tesisatı kablolarının ısınması sonucu kablo izolasyonlarının tutuşmasını" gösterdi.

Açıklanan raporda şu ifadeler yer aldı:

"Elektronik ses sistemi, kamera kayıt cihazı ve klima ünitelerinin bulunduğu bölgede (minareye yakın bölge) ahşapların arasından geçen çoklu elektrik tesisatı kablolarının ısınması sonucu, kablo izolasyonlarının tutuşmasıyla yangın başlangıcı meydana geldi. Daha sonra ahşap bölgeler ve çatı kısmına sirayet ederek yangının geliştiği tespit edilmiştir."

Öte yandan Tarihi Vaniköy Camisi'ndeki yangının çıkış sebebi ve sorumluların tespitine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, caminin imamının da aralarında bulunduğu 5 kişinin bilgi sahibi sıfatıyla ifadelerine başvurulmuştu. İmam da elektrik tesisatından şüphelendiğini ifade etmişti.

VANİKÖY CAMİİ

Boğaz'daki yalılar arasında yer alan ve 15 Kasım'da yanarak kullanılamaz hale gelen Vaniköy Camii, Vani Mehmet Efendi tarafından 1665 yılında yaptırıldı. Cami zamanla semte de ismini verdi. Ahşap karkas yapıda inşa edilen caminin, tek şerefeli minaresi kagir zemine oturtulmuş ve betonermedir. Caminin boğaz tarafına bakan tarafına inşa edildiği sırada dikildiği belirtilen bir çınar ağacı da yer alıyor.