Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ekonomik kriz karşısında 'duble yol' yapmakla övünen AKP'li isimlere yöneltilen eleştirilere "Diyorlar ki 'Biz yolları mı yiyeceğiz?' Tabii ki yolları yemeyeceksiniz ama o yollar sayesinde birileri karınlarını doyuracak" ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

Varank: Yolları yemeyeceksiniz ama yollar sayesinde birileri karınlarını doyuracak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, IBIA-Expo-Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı açılışında konuştu.

Burada değerlendirmelerde bulunan Varank, yıllardır 'duble yol' yapmakla övünen AKP'li isimlere yöneltilen eleştirilere de değindi. Varank, "Duble yollar yaptık. Köprüler yaptık. Ulaşım ağını olması gerektiği seviyeye getirdik. Diyorlar ki 'Biz yolları mı yiyeceğiz? Tabii ki yolları yemeyeceksiniz ama o yollar sayesinde, o ulaşım ağı sayesinde oluşan ticaret ve ihracatla birileri karınlarını doyuracak" dedi.

Avrupa ve Amerika ile Türkiye ekonomisini kıyaslayan Varank, şunları söyledi:

"Avrupa'da resesyonun konuşulduğu, Amerika'da resesyonun konuşulduğu bir dönemde böyle fuarlarla cıvıl cıvıl ortamı yakalamaktan biz gerçekten çok memnunuz. Fuarlar konusunda bir öneride bulunmak istiyorum; artık her şeyin dijital ikizinin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Fuarların da dijital ikizinin bu dönemde yapılması gerektiğine ben inanıyorum. Türkiye gaza bastı dediğimizde, birileri rahatsız oluyor, bizimle dalga geçmeye çalışıyorlar. Bu ülkede kişi başına düşen milli gelir yalnızca 3 bin dolar civarındaydı. Şimdi bu rakam 3 katına çıktı. Biz 12 bin doları gördük. Şu anda 9 bin dolar civarında"

DHA