Varlık Fonu, Hakan Atilla’nın genel müdürlüğe atanmasının ardından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın çekildiği Borsa İstanbul’daki hisselerini satın aldı

Varlık Fonu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul’daki hisselerini satın aldı

Türkiye Varlık Fonu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul'daki yüzde 10’luk hissesini satın aldığını duyurdu. Varlık Fonu’nun Borsa İstanbul’daki payı yüzde 90,6'a yükseldi.

Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Varlık Fonu (TVF) olarak, geçtiğimiz aylarda kamuoyu ile paylaştığımız üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) yüzde 10’luk hisselerini bugün satın alarak Borsa İstanbul’daki payımızı yüzde 90,60’a çıkardık" denildi.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne seçilmesine BİST hissedarlarından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası itiraz etmişti.

Ne olmuştu?

ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD'de hüküm giyen Hakan Atilla, tahliye olduktan sonra geçen hafta Borsa İstanbul'a Genel Müdür olarak atanmıştı. Borsa İstanbul'un ikinci büyük hissedarı olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ise karara itiraz etmişti. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın İletişim Direktörü Jonathan Charles, karar alınırken bankaya danışılmadığını ve Atilla'nın ataması üzerine Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın 'yatırımından çıkış hakkına sahip' olduğunu ifade etmişti.