Vatan Partisi’ndeki taciz iddiasına ilişkin dava görülmeye başladı

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı’yken bir kadını taciz ettiği iddia edilen Aykut Diş’in yargılanmasına başlandı.

İlk duruşmada müşteki G.P. ve yakınları ile avukatı Büşra Gök hazır bulunurken sanık avukatları da duruşmaya katıldı.

O dönem parti üyesi olan G.P’yi bir yıl süreyle taciz etmekle suçlanan Aykut Diş’in ‘koronavirüs şüphesi’ mazeretiyle katılmadığı duruşma, 24 Mart 2022 tarihine ertelendi.

Soruşturma aşamasında verdiği ifadeyi tekrarlayan G.P, sanığın aralarında duygusal bir ilişki olduğu iddiasını reddettiğini ve parti görevleri gereği ast-üst ilişkisi dışında bir bağları bulunmadığını yeniden vurguladı.

G.P ve avukatı Büşra Gök, sanığın eylemlerinin yalnızca hırsızlık değil cinsel taciz suçunu oluşturduğunu da belirterek, cinsel taciz maddesinin de davaya eklenmesini talep etti.

NE OLMUŞTU?

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Aykut Diş’in 2018-2019 yılları arasında parti üyesi G.P’nin arkadaşı olduğu, bu sebeple sık sık toplantılar yapmak üzere bir grup parti üyesi ile G.P’nin evinde buluştukları, bu esnada özel telefon görüşmesi yapacağı bahanesiyle G.P’nin odasına girdiği, burada G.P’nin iç çamaşırlarını karıştırarak bunları gizlice aldığı öne sürülmüştü.

Bununla birlikte Diş’in parti üyesi G.P’yi 1 yıl kadar taciz ettiği, tacize uğrayan G.P’nin bunu parti teşkilatına bildirdiği ve ancak olayın üstünün kapatıldığı iddia edilmişti.

Tacizle suçlanan Aykut Diş, daha sonra Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı’ndan istifa etmişti.