Ve perde...

Eda Köprü Yılmayan

Richard

Tarih-SAAT: 1 Mart-20.30
YER: Congresium Ankara

2012 yılında İngiltere kralı III. Richard’ın kemikleri bir otoparkta bulunur. İskeletin adli tıp uzmanlarınca araştırılıp, kanıtlanması uzun bir zaman alacaktır. Tam o sıralarda küçük bir tiyatro topluluğu ise Shakespeare’in en önemli eserlerinden III. Richard oyununun provalarını yapmaktadır. Polis tarafından aranan biri tiyatroya sığınır. Kendini Richard olarak tanıtan ve var olan düzene, sanatın mevcut kurumsal, etik ve hiyerarşik yapısına karşı olan bu adam, önce III. Richard rolünü, daha sonra da yönetmen koltuğunu ele geçirir. Okan Bayülgen’in Richard’ı canlandırdığı oyun 1 Mart akşamı Ankara’da tiyatroseverlerle buluşuyor.

***

444

Tarih-SAAT: 3 Mart-20.30
YER: Kumbaracı50

444 adından anlaşılacağı gibi bir çağrı merkezi numarası. Hatırlatma Merkezi’nin şikâyet bölümünde, biri uzun zamandır çalışan, diğeri yeni işe başlayan iki kişinin gece vardiyası sırasında, çağrı sisteminde işler karışır. Buldukları çözümler ve cevaplar ise onları çarpıcı bir gerçeğe ulaştırır.

***

Şirreti Evcilleştirmek

Tarih-SAAT: 5 Mart-16.00
YER: Moda Sahnesi

Moda Sahnesi’nin yeni oyunu Şirreti Evcilleştirmek 5 Mart Pazar günü Moda Sahnesi’de. Shakespeare’nin Türkiye’de Huysuz veya Hırçın Kız adıyla çevrilen metni Emine Erdoğan tarafından Şirreti Evcilleştirmek olarak çevrilmiş. Oyun 10 Mart Cuma günü de Caddebostan Kültür Merkezi’nde oynanacak.

***

Muhteşem Diva

Tarih-SAAT: 14 Mart-20.00
YER: Aydın Kültür Merkezi

Peter Quilter’in yazdığı ve Bora Severcan’ın yönettiği Muhteşem Diva, New York Manhattan’da yaşayan eksantrik karakter Florence Foster Jenkins’in gerçek hikâyesi. Asuman Dabak’ın muhteşem divayı canlandırdığı oyunda; Yiğit Yapıcı, Atılgan Gümüş, Gülen Karaman, Selen Severcan, Deniz Bice rol alıyor.