Ve perde...

Eda Köprü Yılmayan

Bir Terennüm

8 Mart Çarşamba, saat 20.30, Alan Kadıköy

İstanbul’un farklı iki zamanında yaşanan sokağa çıkma yasağı günleri... İçinde ruhların, kalplerin durmadan yer değiştirdiği Çamlıca’da bir evin salonu... Komik ve içli bir ailenin, aynı salonda geçen birkaç nesillik hikâyesi... Firuze Engin’in kaleme aldığı oyun, Gülhan Kadim’in yönetmenliğinde sahnede. İpek Türktan ve Tolga İskit’in rol aldığı oyunda elden ele dolaşan bir avuç fındık eşliğinde geçmişi ve bugünü anlamaya çalışacağız.

ve-perde-1134620-1.

Neyzen Tevfik

9 Mart Perşembe, saat 20.00 , Bornova KSM Bozkurt Kuruç Sahnesi

İzmir Devlet Tiyatrosu sahneye Neyzen Tevfik'in yaşamını taşıyor. Hiciv ustası, şair Neyzen Tevfik’in çocukluğu, hayatını etkileyen hastalıkları ve alışkanlıkları… Akıl hastanesinde yatan, bir zavallı gibi görünen adamın aslında; Bektaşilikten Mevleviliğe, oradan Hiç'liğe ulaşan, bunu da meyi ve neyiyle başarmış bir ermiş olduğunu anlatıyor. Oyunda Neyzen Tevfik’le birlikte yaşamın anlamını sorgulayacağız.

ve-perde-1134621-1.

Ölü Ozanlar Derneği

10 Mart Cuma, saat 20.00 , Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek bir okuldur. Ancak okul yönetimi çok tutucudur. Bu da okulun, öğrenciler için sıkıcı bir yer haline gelmesine neden olur. Ancak okula yeni atanan İngilizce öğretmeniyle öğrencilerin yaşamı da tamamen değişir. Öğretmen John Keating öğrencilerinden ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ister. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştırır. Filme de çekilen eser şimdi tiyatro sahnesinde. Oyun 12 Mart’ta da Besa Sahne Cevahir Alışveriş Merkezi’nde olacak. 16 Mart’ta da Ankara’da sahnelenecek.

Monologlar Müzesi ‘Kadın’

10 Mart Cuma, SAAT 20.30 Monologlar Müzesi, Balat

Monologlar Müzesi projesi bu yıl üç ayrı seri şeklinde seyirciyle buluşuyor. Müzenin bir klasiği olan ‘Monologlar Müzesi Balat’ ile Balat semtinin kendine özgü dokusunu keşfetmeye devam ediyoruz. Monologlar Müzesi’nin bir diğer projesi; ‘Monologlar Müzesi Kadın. Bu oyun farklı sosyal çevrelerden gelen kadınların hikâyesini anlatıyor. Müzede yer alan ‘Monologlar Müzesi Yalnızlık’ serisi ise şehir insanının yalnızlığına ve aşkı arayışına odaklanıyor.

ve-perde-1134623-1.