Ve perde...

Hazırlayan: Eda Köprü Yılmayan

Hayat Der Gülümserim
Tarih-SAAT: 5 Nisan Çarşamba saat 15.00 ve 20.30
YER: Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Özen Yula’nın yazıp yönettiği, Sema Keçik ve Serkan Bacak’ın oynadığı ‘Hayat Der Gülümserim’ oyununda yıllarca pek çok kadın karaktere hayat vermiş bir oyuncu, alışveriş merkezi yapılmak üzere yıkılacak bir sahneye veda eder ve o sahneden bizlere farklı sınıflardan kadınların hikâyelerini anlatır.

Son Ada
Tarih-SAAT: 5 Nisan Çarşamba, saat 20.30
YER: Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir

Denizin ortasında unutulmuş bir ada… Son sığınak… Son insani köşe… Martılarla ve birbirleriyle barış içinde yaşayan insanlar... Emekliliğini huzur içinde geçirmek için adaya yerleşen, adayı her tür anarşiden kurtarmaya kararlı bir devlet başkanı… Zülfü Livaneli’nin yazdığı Son Ada kitabından Tiyatroadam’ın sahneye uyarladığı oyun, bize bir ütopyayı anlatıyor. Ancak bu ütopyanın nasıl bir distopyaya dönüştüğünü görüyoruz.

Kim Bu Ben
Tarih-SAAT: 7 Nisan Cuma, saat 20.30

Tiyatro İN’nin sahnelenediği ‘Kim Bu Ben’; küresel iklim krizi, pandemi, neoliberalizm, bireyselleşme, dijitalleşme ve gözetleme toplumuyla uğraşan bir oyun. Yetimhanede birlikte büyüyen Daphne ve Adam, bir gün sanal kimliklerinin çalındığını fark eder. Çalınan kimliklerle işlenen suçlar hayatlarını karartmaya başlar. Tüm dünya onların bir canavar olduğunu düşünürken, onlar hayatlarını karartan bu büyük gizemi çözmeye karar verirler.

Gün Eksilmesin Penceremden
Tarih-SAAT: 8 Nisan Cumartesi, saat 15.00 ve 20.30
YER: Cahit Sıtkı Tarancı K.M Orhan Asena Sahnesi, Diyarbakır

Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğumundan Viyana’da öldüğü güne kadar kendi yazdığı anılardan ve şiirlerden oluşan yaşam serüveni; aşkları, arkadaşları, sevdikleri, yakınları, gittiği okullar, ülkeler, şehirler, hayal kırıklıkları, sevinçleri, üzüntüleri… Onu şair yapan yaşam hikâyesi biyografi ve şiirleri ile tiyatro sahnesinde.