Ve Perde...
Yeraltından Notlar

Eda Köprü YILMAYAN

İzlanda’nın Başkenti
11 Nisan Salı, saat 20.30
Asmalı Sahne

1Oda1Tiyatro ekibinin sahnelediği İzlanda’nın Başkenti oyunu sıradan bir çiftin yaşamına ayna tutuyor.  Bütün kurallar önceden bellidir. Evden çıkmayan bir kadın için zaman çok yavaş akar, emekli olup eve dönmek istemeyen erkek içinse hızla akmaya devam eder. Zeynep Kaçar’ın yazdığı oyunu Muharrem Uğurlu yönetiyor.

Tamamen Doluyuz
12 Nisan Çarşamba, saat 20.30
SDKM Oda Tiyatrosu, Kocaeli

Tamamen Doluyuz oyununda; New York’un en popüler restoranının bodrum katında rezervasyon telefonlarına bakan, Batı Amerika’nın Orta Bölgesi’nden gelen, kendi mesleğini yapamayan ancak para kazanmak zorunda olduğu için bu işi yapan bir gencin, Noel’e yakın bir iş gününe tanık oluyoruz.

Kün 
14 Nisan Cuma, saat 20.30
Ankara Tatbikat Sahnesi

Kün, yaşamımızda maruz kaldığımız tüm haksızlıklara ve kendimiz olabilmemiz için bize bir alan açmayan dünyaya karşı açılmış bir isyan bayrağı. Hepimiz evde, okulda, sokakta, işte ve duygusal ilişkilerimizde bizi delirtecek küçük şeylerin arasında geziniyoruz. Buna rağmen masumiyetimizi ve akıl sağlığımızı korumaya çalışıyoruz. Peki ya bir gün bunu başaramazsak? Üstelik modern toplum bize bunu yapabilmemiz için “delilik” gibi korunaklı bir zırh vermişken… Kün içimizdeki isyanın sahneden taştığı bir oyun.

Bir Garip Orhan Veli
14 Nisan Cuma, saat 20.30
İstinye Art, İzmir

Bir Garip Orhan Veli oyununda çok erken yaşta kaybettiğimiz şair Orhan Veli’nin yaşama sevincini, umudunu, tutkularını, İstanbul sevdasını izliyoruz. Murathan Mungan'ın yazdığı oyunda sahnede Reha Özcan var.  Yönetmen Murat Sarı ve Ayşegül Hardeyn’in modern yorumuyla sanatseverlerle yeniden buluşan oyunda; teknolojinin ve müziğin harmanlandığı bir sahne dili kullanılıyor. Bir Garip Orhan Veli, 2 Mayıs’ta da Antalya Türkan Şoray Sahnesi’nde olacak.

Yeraltından Notlar
15 Nisan Cumartesi, saat 20.30
Moda Sahnesi

Dostoyevski’nin ölümsüz eseri Yeraltından Notlar, Moda Sahnesi’nde sahneleniyor. Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunun çevirisi Hilal Eren’e ait. Sahnede Gökhan Azlağ ve Sinem Kurt var. Hasta, doktorlara ve tıbba saygısı olmayan, ömründe hiç de hastaneye gitmemiş, koyu batıl inançları olan bir adamın iç dünyasının anlatıldığı oyunda; dekor da bu karamsar ve karmaşık dünyanın izlerini aktarıyor.