Ve Perde

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Tartuffe
25 Nisan Salı, saat 20.00
Tiyatro Peron/İzmir

Tartuffe. Moliere’in ölümsüz eseri Tartuffe, Tiyatro Peron tarafından sahneleniyor. Orgon dindar bir adamdır ve kilisede tanıştığı Tartuffe'ü evine alır. Evinin tüm yönetimini de ona bırakır. Aslında başka birini seven kızını da Tartuffe ile evlendirmeyi ister. Çocukları ve karısı, Orgon’a Taruffe’ün bir sahtekâr olduğunu bir türlü anlatamaz. Sonunda ona oynadıkları bir oyunla Tartuffe’ün gerçek yüzü ortaya çıkar.

Yüreğim Dağlardadır
28 Nisan Cuma, saat 20.30
Moda Sahnesi/İstanbul

Nereye aitiz? Köklerimiz nerede? Neyi hatırlıyoruz? Neden hatırlıyoruz? Neye özlem duyuyoruz? Absürt tiyatronun öncüllerinden biri olarak kabul edilen Yüreğim Dağlardadır oyunu, 1914 yılının Fresno, Kaliforniya’sında yolunu kaybetmiş, kendini dünyadan kopmuş gibi hisseden eski bir Shakespeare aktörü Mc Gregor’un yaşlı bir anne, oğlu ve torunundan oluşan bir aile ile karşılaşmasını konu alıyor.

Yaşasın Demokrasi
29 Nisan Cumartesi, saat 20.00
Eskişehir Belediye Sanat ve Kültür Merkezi

Eskişehir Şehir Tiyatrosu Haldun Taner’in hikâyelerinden ve gazete yazılarından derlediği ‘Yaşasın Demokrasi’ oyunuyla izleyiciyle buluşuyor. Ali Eyidoğan’ın uyarlayıp, yönettiği oyun, 30 Nisan Pazar günü saat 18.00’de de sahnelenecek.

Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit
7 Mayıs Pazar, saat 16.00
rkan Şoray Kültür Merkezi, Antalya

Dirmit kız Antalya’ya geliyor. Latife Tekin’in kitabından Nezaket Erden ve Hakan Emre Ünal tarafından tiyatroya uyarlanan Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit 7 Mayıs Pazar günü saat 16.00 ve 20.00’de tiyatro severlerle buluşacak. Dirmit’in bitmeyen maceralarına ortak olmak, köyden şehre göçen bir ailenin hikayesini izlemek isterseniz oyunu kaçırmayın.