Ve Perde

Hazırlayan: Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Bernarda
11 Mayıs Perşembe, saat 20.30
Baba Sahne

Federico Garcia Lorca’nın ölümsüz eseri ‘Bernarda Alba’nın Evi’ oyunundan yola çıkarak Pelin Temur’un yeniden yazdığı ‘Bernarda’ adlı oyunda, Bernarda’yı Özge Arslan canlandırıyor. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görülen oyun, 2020 yılında da Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde ‘Tek Kişilik Performans’ ödülünü kazanmıştı. Oyuna adını veren Bernarda karakteri, ev içinde yas ilan ederek kurduğu otorite ile bildiğimiz tüm baskıcı rejimlerin küçük bir modelini oluşturuyor.

Moliere Efendi
9 Mayıs Salı, saat 20.30
Moda Sahnesi

Shakespeare “Dünya bir tiyatro sahnesidir” der. Moliere ise bu sahneyi alıp bir panayır alanına çevirir. Boğaziçi Gösteri Sanatları’nın Mihail Bulgakov’un kitabından uyarladığı ‘Moliere Efendi’ izleyiciye bir tiyatro şöleni sunuyor. Oyun 9 Mayıs’ta Moda Sahnesi’nde olacak.

Van Gogh
12 Mayıs Cuma, saat 20.30
Fişekhane

Van Gogh'un resme başlamasından intiharına kadar geçen süreye, aşklarına, resim tutkusuna, kardeşi ile mektuplaşmalarına, Van Gogh'un atölyesinden tanık olacaksınız. W. Gordon Smith’in kaleme aldığı metni Türkçe’ye Ülkü Tamer çevirmişti. Van Gogh’u Hakan Gerçek canlandırıyor.

Annemin Son Çılgınlıkları
11 Mayıs Perşembe, saat 20.00
İzmir Devlet Tiyatrosu- Bornovo

İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun; Alzheimer hastası bir anne ve kızının hikâyesini konu alıyor. Bu anne kız üzerinden yaşlılık ve aile ilişkileri sorgulanıyor. Oyunda da belirtildiği gibi, çağımızın bu hastalığında “Tıpkı bir binanın yıkılışı gibi zihnin temeli çöküyor.” Bir evlat için annesinin son dakikalarından, çılgınlıklarından daha değerli ne olabilir? Oyun 9, 10, 11 Mayıs tarihlerinde Bornovo KSM Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde olacak.