Ve perde çocuklar için açılıyor…
Fotoğraf: BirGün

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Bir Gün Ayakkabımın Teki
Tarih ve saat: 23 Nisan 12.00
Yer: Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Derya Yıldırım’ın yazdığı ve oynadığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği ‘Bir Gün Ayakkabımın Teki’ oyunu İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahneleniyor. Rengarenk bir mutfakta ayakkabısının tekini arayan ancak dağınık mı dağınık bir evde aradığını da bir türlü bulamayan bir çocuğun hikayesini izliyoruz. Ayakkabısının peşinden biz de onunla türlü maceralara sürükleniyoruz. Oyun 23 Nisan’da Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde saat 12.00 ve 15.00’te izlenebilir.

Tıngır Mıngır Ülke
Tarih ve saat: 23 Nisan 14.00
Yer: Bursa Devlet Tiyatrosu, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi

‘Tıngır Mıngır Ülke’, Kazım Güçlü tarafından yazılan ve yönetilen, ülkemizin deprem gerçeğini çocuklara aktaran bir oyun.  Sahnede tahtını kaybetmek istemeyen bir kralın bilgisizliğini ve korkularını seyrediyoruz. Kralın gülünç hallerine tanık olurken ayrıca depremden nasıl korunmak gerektiğine ilişkin de bilgiler ediniyoruz.

Kuşlara Fısıldayan Kız
Tarih ve saat: Nisan 13.00 

Yer: Dasdas

Bazen bazı şeyleri dönüştürmek için dinlemek bile yeterli olur. ‘Kuşlara Fısıldayan Kız’ oyunu; iki arkadaşın; Kora ile Mori’nin hikayesi. Doğanın seslerini, söylediklerini dinleyip, kuşlara yol arkadaşlığı yapan Kora, bu sesleri ilk zamanlarda duymakta zorluk çeken Mori’ye duyduklarını anlatır. İki arkadaşın yaşadıklarına izleyiciler de ortak oluyor. Bazen denizin altında bazen de onlarla birlikte gökyüzünden kuşlarla bakmaya hazır olun.

Kavgaya Son! Her Canlı Biriciktir
Tarih ve saat: 23 Nisan 14.00

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy

Bize hem çok uzak hem de çok yakın bir ülkenin hikayesini izleyeceksiniz. Ama kavga etmek yok! Çünkü oyunun adında da olduğu gibi her canlı biriciktir. Bu öyle bir ülke ki bu ülkenin ağaçlarından bal damlar, çiçekleri güneşle dans eder, ovaları sonsuzluğa ulaşır, hayvanları özgürce koşup oynar. Peki ya insanlar? Onlar da mutlu mesut yaşayıp giderler. Ancak bir gün bu ülkenin insanları hemen arkalarında yükselen dağın tepesinde ne olduğunu merak eder ve macera başlar. Bakalım dağın tepesinde yaşayanlarla yamacındakiler karşılaşınca neler olacak?

Geçmem Gerek
Tarih ve saat: 23 Nisan 14.00

Yer: Eskişehir Belediyesi Sanat Merkezi

Oyun, sınırların ortadan kalktığı, hepimize ait ortak bir dünyaya davet ediyor izleyiciyi. Birlikte mutlu bir şekilde yaşamak istiyorsak; müziğin, resmin, yani sanatın gücüne inanmamız gerektiği müzikli ve renkli bir dille anlatılıyor.