Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, " Kemal Bey benim 35 yıllık arkadaşım. Hakikaten çok namuslu, haysiyetli, onurlu, şerefli bir insandır" dedi. Özdağ'ın destek kararını da değerlendiren Öz, "Kararlı ve ilkeli duruşu beni çok sevindirdi, beklenileni yaptı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi
Vecdet Öz: Kemal Bey çok namuslu, haysiyetli, onurlu bir insandır
Fotoğraf: AA

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, siyasetteki seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Halktv programında konuşan Öz, Zafer Partrisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini 'kararlı ve ilkeli bir duruş' olarak değerlendirerek "Ümit Özdağ hocayı tebrik ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde kendisi de Kılıçdaroğlu'na desteğini duyuran Vecdet Öz, "Kemal Bey benim 35 yıllık arkadaşım. Biz bürokrasiden beraberiz. Birlkte çalıştık. Hakikaten çok namuslu, haysiyetli, onurlu, şerefli bir insandır. Siyasetin üslubunu devlet lisanıyla konuşur. Bizler devletten geliyoruz, bu üslup kirliliğini ve nefret dilini ortadan kaldıracağız bu hükümet değişikliğiyle birlikte" diye konuştu. 

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na desteğini de yorumlayan Öz, "Biz Sinan Oğan'ın hangi şartlarla gittiğini bilmiyoruz. Sinan Oğan Bey'in bizim tereddütlerimizi gidereci bir açıklama yapması lazım" ifadelerini kullandı.

"ÜMİT HOCA BEKLENİLENİ YAPTI"

Vecdet Öz'ün açıklamaları şöyle:

"Ümit Özdağ hocayı tebrik ediyorum. Kararlı ve ilkeli duruşu beni çok sevindirdi, beklenileni yaptı. Herkes kendi üstüne düşeni yapacaktır. Sinan Oğan Bey'in öyle bir tercihi oldu. Ümit hocanın da milli duruşu beni duygulandırdı. Bu bakanlık meselesini de gündeme taşımamış olmasını da tebrik ediyorum. Çünkü bizler hiçbir karşılık beklemeden Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileriyiz. Bizim için bu süreç çok önemlidir. Ayın 28'i Türkiye'nin kader günüdür. Bir cumhuriyet rejiminden başka bir rejime doğru Türkiye'nin evrileceği bir süreç başlayabilir eğer sandıklar iyi kontrol altına alınmazsa, bu seçim alınmazsa sıkıntıya girer. Bu tek adam rejimi mutlak monarşiye doğru evrilecektir. Arkasından başka sıkıntılar, tehlikeler gelir. Bu bir Atatürkçülüğün kaybı olur. Kötü günler bizi bekler. 

"BU BİR KADER SEÇİMİDİR"

Dolayısıyla bu bir kader seçimidir. Sayın Kılıçdaroğlu da 'Bu bir referandumdur' dedi. Aslında referandumdan kastı iki rejim ararasındaki tercihtir, kişiler arasındaki referandum değildir. Burada 21 yıldır parantez olarak kabul edilen cumhuriyet ile ilgili yoğun bir mücadele vardır, hedef alınmıştır. Bütün cumhuriyetin değerleri ortadan kaldırılmıştır, yok edilmiştir. Türkiye sıkıntılı bir sürecin içerisine girmiştir; ekonomisi, milli manevi, ahlaki bütün değerleriyle oynanmıştır. Kodları tahrip edilmiştir 28'inden sonra Türkiye tekrar kodlara geri dönecektir, millet eğer rejimine sahip çıkarsa. Bütün seçmenleri sandığa davet ediyorum. 

Ümit hocanın da kararının bununla çok yakın ilgisi vardır. Kendisi bu işleri bilen gören biridir, çok uzun süredir bu işleri mütaala ediyoruz. Ata İttifakı'nı da bu nedenle kurduk. Bazı endişelerimiz vardı, bu endişelerimizi Kemal Kılıçdaroğlu nezdinde giderdik. Ben de detaylı konuştum, ben Kemal Bey'i daha eski tanıyorum. Kemal Bey benim 35 yıllık arkadaşım. Biz bürokrasiden beraberiz. Birlikte çalıştık. Hakikaten çok namuslu, haysiyetli, onurlu, şerefli bir insandır. Siyasetin üslubunu devlet lisanıyla konuşur. Bizler devletten geliyoruz, bu üslup kirliliğini ve nefret dilini ortadan kaldıracağız bu hükümet değişikliğiyle birlikte. 

"SİNAN OĞAN BÖYLE BİRİ DEĞİLDİ"

Biz Sinan Oğan'ın hangi şartlarla gittiğini bilmiyoruz. Nedir üzerindeki baskı... Onu da Ümit hoca detaylı bilir. O konuda da Ümit Bey'in bir söz alması gerekir. Sinan Oğan Bey'in bizim tereddütlerimizi gidereci bir açıklama yapması lazım. Üzüntü duyuyorum, bizim tanıdığımız Sinan Oğan böyle biri değildi. Ne oldu da değişti."