AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Mayıs Cumartesi günü açıkladığı Yeni Bakanlar Kurulu listesinde yer alan yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kim olduğu ve bugüne kadar hangi görevlerde bulunduğu yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Vedat Işıkhan kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Vedat Işıkhan hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Vedat Işıkhan kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hangi görevlerde bulundu?

Yeni Bakanlar Kurulu listesinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’te yemin ederek göreve başlamasıyla birlikte belli olmuş oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Vedat Işıkhan’ın yer almasıyla beraber yurttaşlar Vedat Işıkhan kimdir sorusunu araştırmaya başladı. Peki Vedat Işıkhan kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Vedat Işıkhan hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Vedat Işıkhan kimdir?

1966 yılında Mardin’in Artuklu ilçesinde doğan Vedat Işıkhan üniversiteye kadar eğitimini İzmir’de sürdürdü. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda lisans eğitimini tamamlayan Işıkhan gene Hacettepe Üniversitesi’nde aynı bölümü üzerine yüksek lisansını tamamladı. 1998 yılında ise “Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri” başlıklı teziyle doktorasını gerçekleştirdi. Doçentliğini 2003 yılında yapan Işıkhan 2009 yılında profesör unvanını aldı.

2018’e kadar Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışma hayatını sürdüren Işıkhan 2018’de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeliğine atandı.

Vedat Işıkhan 3 Mayıs 2023 itibariyle 67. Dönem Hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak göreve başlamıştır.

Vedat Işıkhan hangi görevlerde bulundu?

67. Dönem Hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın bulunduğu görevler şu şekilde:

  • 1993 Hacettepe Üniversitesi İİBF öğretim üyesi
  • 2007-2011 Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı 
  • 2009-2011 Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Bölüm Başkan Yardımcılığı
  • 2011-2014 Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm Başkanlığı
  • 2011-2014 Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı 
  • 2011 Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriter Belirleme Komisyon Üyeliği
  • 2012 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi’nin Ortaklaşa Yürüttüğü Aile Sosyal Destek Hizmetleri Programı (ASDEP) Genel Koordinatörü
  • 2018-2021 Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği 
  • 2021- 2023 Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği 
  • 2023 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı