Vedat Milor, Ahbap'a çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'a yönelik, "Bir restoran eleştirmeni olarak asla restoranlardan para almadım. Halbuki Vedat Milor A.Ş. diye bir şirket kurabilirmişim" dedi.

Vedat Milor'dan Kızılay paylaşımı: Vedat Milor A.Ş. diye bir şirket kurabilirmişim

Kızılay'ın Maraş depremlerinin üçüncü günü deposundaki çadırları bölgeye göndermeyip Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne ve bölgeye sahra eczaneleri kurmak isteyen Türk Eczacılar Birliği'ne parayla sattığı ortaya çıktı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık "Ahbap ile olan ticari ilişki Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir" dedi, Kızılay'ın kendisine gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını savundu.

Kınık'ın bu açıklamasının gündem olmasının ardından, gastronomi yazarı ve yemek eleştirmeni Vedat Milor, kişisel Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Milor paylaşımında, "Bir restoran eleştirmeni olarak asla restoranlardan para almadım. Hesabımı ödedim. Halbuki Vedat Milor A.Ş. diye bir şirket kurabilirmişim. Böylece hem reklam parası kazanabilir hem de 'O reklamı ben yapmadım, şirket yaptı' deyip bağımsız bir eleştirmen rolü oynayabilirmişim!!" ifadelerini kullandı.