Vekiller komisyonu göreve davet etti: Gerekli tepkiyi verin!

HÜSEYİN ŞİMŞEK huseyinsimsek@birgun.net @simsekhuseyinn

CHP TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi milletvekilleri, Şenal Sarıhan’a yönelik havuz medyasının başlattığı karalama, iftira ve linç kampanyasına gerekli tepkinin verilmesi hususunda Komisyon Başkanlığı’nı göreve davet etti. CHP’li Sarıhan’ın Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşma, “havuz medyası” tarafından çarpıtılarak iftira kampanyasına dönüştürüldü. Kadın Kolları Kongresinde yaptığı konuşmasında Afrin operasyonunda yaşamını yitiren askerlere değinen Sarıhan, “Çocuklarımızın gerçek olmayan iddialarla bir bir şehit edildiği bir ortamda analar olarak, kız kardeşler olarak, eşler olarak susmaya devam ediyorsak oradan çıkış yoktur” dedi.

Yalan manşetler
Sarıhan’ın Afrin açıklamaları, yandaş medya tarafından adeta bir “karalama kampanyası”na dönüştürüldü. A Haber, Güneş Gazetesi, Beyaz Gazete, Türkiye Gazetesi ve Star Gazetesi, Sarıhan’ın açıklamalarından bazı kısımları silerek “yalan habercilik” örneğine imza attı.

Askerler için yaptığı açıklamaları YPG’liler için yapılmış gibi gösterilen Sarıhan’a TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun CHP’li üyelerinden destek geldi. Havuz medyasının yalan manşetlerine yönelik Komisyon Başkanlığı’nı göreve davet eden milletvekilleri, başvuru dilekçesinde, “Son günlerde bazı basın yayın organlarında, Ankara Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonumuz üyesi Şenal Sarıhan hakkında asılsız iddialar ve çarpıtmalarla bir linç kampanyası yürütülmektedir” denildi. Komisyon üyesi milletvekilleri Mahmut Tanal, Gamze Akkuş İlgezdi, Veli Ağbaba, Fikri Sağlar ve Zeynep Altıok imzası ile yayımlanan metinde şu ifadelere yer verildi: “Hayatını insan hakları mücadelesine adamış bir isim olan Şenal Sarıhan’ın hedef gösterilmesi yalnızca şahsında değil, iktidar tarafından hukuksuzluğa uğratılan yurttaşlarımızın savunulmasını da engellemek ve göz korkutmak amaçlıdır. Milletvekillerinin davalarla susturulmaya ve gerçekler dışında her türlü yalanı yazmayı alışkanlık haline getiren basın kuruluşları vasıtasıyla sopa gösterilmeye çalışıldığı bir süreçte, Komisyonumuzda görevli bir milletvekiline yönelik karalama, iftira ve linç kampanyasına gerekli tepkinin Komisyon tarafından da verilmesi hususunda Komisyon Başkanlığı olarak gereğinin yapılmasını arz ederiz.”