Vekiller mesaj gönderdi: Mum gibi yanacağız

ZEYNEP KURAY

Tutuklanan HDP’li milletvekillerini ziyaret eden hukukçular, HDP İstanbul İl binasında açıklama yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’nın aralarında bulunduğu 9 vekili, Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanlarını tutuldukları cezaevlerinde ziyaret eden Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) ve Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) bağlı hukukçular, vekillerin mesajlarını kamuoyu ile paylaştı. Vekillerin mesajları özetle şöyle:

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş: Bulunduğumuz yer ve koşullar ne olursa olsun halkımızın özgür yarınlarda barış içerisinde yaşaması için gerekirse mum gibi yanmaya devam edeceğiz. Herkes demokrasi mücadelesinde görev başında olmalı, canla başla bu karanlığı ortadan kaldırıp aydınlık geleceğimiz için çalışılmalıdır.

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ: Her şeye rağmen umudumuzu tüketemez, direncimizi kıramazlar. Mutlaka sevgi ve cesaret kazanacaktır.

Grup Başkanvekili İdris Baluken: Tarih boyunca bu dikta bu anlayış hep yıkılmıştır, yok olmaya mahkûm olmuştur. Bizlerin duruşu ile bir kez daha böyle olacaktır.

Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım: AKP diktatörlüğü ne yaparsa yapsın bizi ne mücadelemizden ne de inandığımız değerlerden asla vazgeçiremeyecektir.

Şırnak Milletvekili Ferhat Encü: Bu şiddetli bir saldırı dalgasıdır. Ancak direnişle püskürtülebilir. Faşizme karşı halkımızın ortaya koyduğu onurlu direniş kazanacaktır.

Şırnak Milletvekili Leyla Birlik: Zor bir süreç ve darbedir. İçeride ve dışarıda direneceğiz. Ve mutlaka kazanacağız.

Hakkari Milletvekili Selma Irmak: AKP darbesi aleni bir şekilde ortaya çıktı. Bu darbe demokrasi cephesinin önünü almaya yöneliktir. 80 darbesinden daha sinsi bir darbedir. Gelişen geniş muhalefete duyulan korkudur.
Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan: Tutuklanmamız HDP’nin tasfiyesinin bir parçasıdır. Unutulmamalıdır ki HDP bir dava partisidir. Cezaevinde olsak da davamızın ve mücadelemizin takipçisiyiz.

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak: Belediyelere kayyum atayarak seçmen iradesini yok sayıyorlar ana sorun değil, mücadele ile aşacağız.

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı: Ne yolsuzluktan ne zimmetten ne de ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı buradayız. Siyasal gerekçelerle buradayız.

KJA Sözcüsü ve eski Milletvekili Ayla Akat Ata: Ne kadar engelleme ve şiddete maruz kalırsak kalalım, nerde olursak olalım mücadeleyi büyütme kararlılığındayız. Eğer korkulan özgürlük iddiası olan kadınsa, dışarıda milyonlarcası var.

Öte yandan, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’la cezaevine mesajların alındığı sırada sevk süreci tamamlanmadığından görüşülemedi. Zeydan dün, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne konuldu.