BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekelerin Başbakanlık tarafından Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi ardından...

BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekelerin Başbakanlık tarafından Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi ardından, Türkiye Barış Meclisi  “Vekillere dokunmayın, müzakereyi başlatın” çağrısı yaptı. İstanbul Taksim Hill Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında Kürt sorununun demokratik çözümünün Meclis’te diyalog ve müzakere zeminini yaratmaktan ve sivil siyaseti güçlendirmekten geçtiği vurgulandı.
Toplantıda konuşan Prof. Meryem Koray, “Dokunulmazlıkların bu şekliyle gündeme gelmesi demokrasinin ciddi yara aldığını gösteriyor” dedi.
Prof. Gençay Gürsoy da, “Buna karşı, barış ve demokrasi güçlerinin bir araya gelip bir sağduyu zemini yaratmasına ihtiyacımız var” dedi.
Sanatçı Deniz Türkali, “Gerçeküstü bir ülkede yaşıyoruz gibi geliyor. Bu ülkede yaşamaktan artık korkuyorum” diye konuştu. Olgu Kundakçı