Okullarda Mart ayından beri uzaktan eğitim sürüyor. MEB, bu yıl ortaokullarda ve liselerde sınavların yüz yüze yapılacağını açıkladı. Veli-Der Karşıyaka Şubesi, sınavların iptal edilmesini istedi.

Veli-Der Karşıyaka: Yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir

Berkay SAĞOL

Covid-19 tedbirleri kapsamında eğitim iki dönemdir evde devam ediyor. Geçen dönem sınav yapılamadı fakat Milli Eğitim Bakanlığı bu sene yüz yüze sınav yapılabileceğini duyurdu. Veli-Der Karşıyaka Şubesi, Karşıyaka Çarşı girişinde bir açıklama yaparak karara tepki gösterdi.

Ülke genelinde fiziksel hareketliliğin azaltılmadığını ve okullarda gerekli önlemlerin alınmadığını dile getiren Veli-Der Karşıyaka Şube Başkanı Turgut Aydın, “Aylardır yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için fiziksel hareketliliğin azaltılması, okullarda gerekli önlemlerin alınması, uzaktan eğitimde çocuklarımızın ihtiyacı olan gerekli cihazların ve internet erişiminin sağlanması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

MEB’in sınavları yüz yüze gerçekleştirme ısrarının sürdüğünü söyleyen Aydın, “Bilim insanlarının uyarıları çok açık; 4 haftalık acil kapanma kararının bir an önce uygulanması gerektiği, salgın yayılımının her geçen gün arttığı, 10-19 yaş arası öğrencilerin semptom göstermeseler dahi enfekte olma oranlarının yüksek olduğunu ısrarla ifade ediyorlar. Salgın yayılımındaki artışı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağından hemen sonra yüz yüze sınavların gerçekleşecek olması ise başlı başına büyük bir çelişki” diye konuştu.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime hala ulaşamadığını vurgulayan Aydın, “Salgına rağmen müfredat seyreltilmedi. Çocuklarımız tüm kazanımlardan sorumlu. Salgının başından itibaren uzaktan eğitime gerekli cihazı ve internet erişimi olmadığı için hiç ulaşamayan veya sınırlı bir şekilde ulaşan çocuklarımız salgın yayılımına ve sağlık riskine rağmen yüz yüze sınavlara mecbur bırakılıyor. MEB; biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar alamaz, uygulayamaz. Ödediğimiz vergilerle okullar biz velilere, tüm yurttaşlara aittir. Eğitim ile ilgili tüm kararlar biz veliler ile birlikte alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Aydın son olarak şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceği. Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Eğitim en temel haktır. MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir.”