Mısır’ı ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman krallık tarihinde Kıpti Kilisesi’ni ziyaret eden ilk kraliyet mensubu oldu

Veliaht Prens Kıpti Kilisesi’nde

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ilk yurtdışı ziyaretinde gittiği Mısır’da Kahire’deki Mısır Kıpti Kilisesi’ni ziyaret etti. Prens, Papa II. Tavadros ile görüştü. Kilise tarafından yapılan yazılı açıklamada, Veliaht Prens Muhammed’in Kıpti Kilisesi’ni ziyaretinde Kıpti lider Papa II. Tavadros ile görüştüğü ve bunun Suudi Arabistan’ın kurulduğu 1932 yılından bu yana bir ilk olduğu belirtildi. Görüşmede Kıpti lider Tavadros’un, “Suudi Arabistan’daki son gelişmeleri beğeni ile izliyoruz.” dediği kaydedildi.

Kahire’ye giden Prens Muhammed, önceki gün Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile görüşmeleri sürdürdü. Biyoteknoloji ve dijital üs olarak projelendirilen NEOM’un Mısır ve Ürdün ile birlikte 26 bin 500 km2’lik bir alana inşa edilmesi öngörülüyor. Kahire’deki görüşmelerde NEOM’un Mısır tarafında kalan bölümü için finansman sağlanmasıyla ilgili müzakereler yürütüldü. Daha sonra Suudi Prensi ve Cumhurbaşkanı Sisi, tekneyle Süveyş Kanalı’na açıldı.

Sisi, 2013 yılında Müslüman Kardeşler destekli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi devirdikten sonra göreve gelmişti. Mısır’da mart ayında yeniden sandık başına gidilmesi planlanıyor. Müslüman Kardeşler’e şüpheyle yaklaşan Suudi yönetimi, Abdülfettah el Sisi ile ilişkilere devam etmişti. Sisi’nin Kızıl Deniz’de iki adayı Suudi Arabistan’a iade etme kararı yüksek mahkeme tarafından engellenmişti.