VeliDer Ankara, tanışma kahvaltısında buluştu

Ocak ayında kurulan VeliDer Ankara’nın üyeleri, tanışma kahvaltısında buluştu. Maltepe’deki dernek merkezinde gerçekleştirilen kahvaltıda, derneğe yeni üye kayıtları da yapıldı.

Katılımcılar, özellikle okullardaki dinci gerici uygulamalar, öğrenciler üzerindeki baskı ortamı, gittikçe artan oranda toplanan bağışlar ve sürekli değişen sınav sistemleri ile ilgili sorunlarını paylaştılar ve bunlara yönelik bir mücadele hattı kurmanın yöntemlerini tartıştılar.

Dinci, gerici, piyasacı eğitime karşı laik, bilimsel, parasız ve eşit eğitim çağrısında bulunan veliler, her okulu bir mücadele alanına dönüştüreceklerini, çocuklarımızın ve ülkenin geleceğine sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Ayrıca tüm velileri ve toplumun geleceğini düşünen tüm toplumsal kesimleri VeliDer ile dayanışmaya davet eden veliler, çocuklarımıza dayatılan bu karanlıktan omuz omuza çıkacağımızı vurguladılar.

VeliDer Ankara çalışmalarına, 21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 15.30’da dernek merkezinde gerçekleştirilecek “Değişen Sınav Sistemleri ve Çocuklarımızın Geleceği” konulu panel-forum ile devam edecek.