Menemen Atatürk Anadolu Lisesini ilçe dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararına okul aile birliği, veli ve öğretmenler tepki gösterdi.

Veliler, Anadolu Lisesi'nin taşınmasına tepkili

Berkay SAĞOL

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bin 258 öğrencisi olan Menemen Atatürk Anadolu Lisesini ilçe dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararı aldı. Karara gerekçe olarak, Şehit Kemal Ortaokulu ile Dokuz Eylül ilkokulu ve ortaokulunun depremde zarar görmesinden kaynaklı buraya taşınacağı gösterildi. Okul aile birliği, veli ve öğretmenler başka okula gönderilmelerine karşı tepki gösterdi.

Veliler tarafından Menemen Atatürk Anadolu Lisesi önünde açıklama yapıldı. 29 Ocak 2021 tarihine kadar okulun boşaltılması istendiğini söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç, "Otobüs ve toplu taşımanın olmadığı, öğrencilerimizin toplu taşıma ile vardıkları son duraktan itibaren okula ulaşmak için 1.5 kilometre yürümek zorunda olacağı, okula ulaşım yolunun kaza ve can güvenliği riski taşıdığı, ikili eğitime zorunlu tutulduğumuz, pandemi sürecinde zaten ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin aylık en az 300-400 TL gibi servis ücreti ödemek zorunda kalacak" dedi.

Okul öğrencilerinin resmen sürgüne gönderildiğini belirten Akkoç, "Öğrencilerimiz devletin açtığı bir sınava girerek ve tercih haklarını kullanarak; yeri, konumu ve eğitim kadrosuna göre bu okulu seçtiler. Bu kararla öğrencilerimizin nitelikli bir eğitim alma hakları ellerinden alınmış oluyor. 38 şubesi olan okulumuz 18 şubeli bir okula sığmayacağı için ikili eğitime geçmek zorunda bırakılacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün ön gördüğü ikili eğitimde sabah 08.00 dan akşam 20.30 kadar eğitim sürecektir" diye konuştu.

Bu uygulamanın öğrencilerin eğitim hayatına zarar vereceğini dile getiren Akkoç, "Bütün bunları ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerine söylediğimizde bizlere yapacak bir şeyimiz yok bu şartları kabul etmeyen veli ve öğrenciler naklini alır gider açıklaması yaptılar. Öğrencilerimizden bir tanesini bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Taşınmak istenilen okulda bu koşullarda yapılacak olan eğitimin çocuklara faydalı olmayacağını düşünüyoruz. Biz veliler olarak okulumuzun taşınmasını istemiyoruz. Depremin yıkamadığı okulumuzu, sizin yıkmanıza izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.