Veliler bir araya geldi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-Der) Ankara’da düzenlediği öğrenci-veli buluşması çok sayıda veli ve öğrencinin yanı sıra eğitim alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşti. Çankaya Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşen buluşmaya Mamak, Yenimahalle, Keçiören ve Gölbaşı ilçelerinden veliler katıldı. Buluşmayı değerlendiren Veli-Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır, “Bu tür etkinlikleri çoğaltarak velilerle daha sık bir araya geleceğiz” diye konuştu.


BirGün Gazetesi yazarı ve Eleştirel Pedagoji Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Özmen, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, BES Genel Başkanı Serpil Akpınar ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldız’ın da aralarında olduğu çok sayıda ismin katıldığı buluşmaya Ankara’nın çeşitli yerlerinden veliler de katılım sağladı.

“Dayanışma önemli”
Velilerin okullardaki karar süreçlerinin içinde olması gerektiğini söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan, “Eğitim mücadelesi artık yaşamsal bir mücadeledir. Ve bu memleketin tüm çocukları için, kamusal ve bilimsel eğitim hakkı için mahallemizdeki okullardan umudu büyüten hikayeleri hayata geçirmeliyiz.
Biz istersek okullar değişir, memleket değişir. Birlikte başarabiliriz” dedi.