Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) İzmir Şubesi, Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş hakkında nefret suçu işlediği gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Veli-der Konak İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Şube başkanı Turan Özçelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Mardin İsmail Kaya Camii’nde yaptığı konuşmada söylediği, “Kur’an okumayan çocuklar şeytanla beraberdir” ifadeleri üzerine re ’sen soruşma […]

Velilerden Ali Erbaş’a suç duyurusu

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) İzmir Şubesi, Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş hakkında nefret suçu işlediği gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Veli-der Konak İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Şube başkanı Turan Özçelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Mardin İsmail Kaya Camii’nde yaptığı konuşmada söylediği, “Kur’an okumayan çocuklar şeytanla beraberdir” ifadeleri üzerine re ’sen soruşma açılmasını beklediklerini, ancak gelinen aşamada bu yönde herhangi bir gelişme yaşanmamış olması nedeniyle, bugün itibarıyla suç duyurusunda bulunmaya karar verdiklerini söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ KULLANILMIŞTIR

Çocuklarımız üzerinden yürütülen her türlü ideolojik kutuplaştırma ve ‘siyaset mühendisliği’ ile toplumun ve ülkemizin sadece bugününün değil, geleceğinin de karartıldığını belirten Özçelik şöyle konuştu: “Anayasa’ya göre ‘..Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir’! Maaşı Kur’an okuyan/okumayan, Müslüman/Gayrimüslim, inanan/inanmayan milyonlarca yurttaşın ödediği vergilerden karşılanan bir devlet memuru olan Diyanet İşleri Başkanı, bir kamu görevlisi olarak, hem bir Anayasa suçu; hem de ‘yurttaşların bir kısmının, diğerleri üzerinde kin ve düşmanlık duymasına yol açabilecek’ bir nefret suçu işlemiştir! Kaldı ki bu nefret suçu, her zaman ve koşulda yüksek çıkarlarını savunduğumuz çocuklarımız kullanılarak işlenmiştir!”

İstifa çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı istifaya çağıran ve tüm yurttaşlardan özür dilemesini isteyen Özçelik, “Bizler çocuklarımızı inançlar üzerinden kutuplaştırıp ayrıştırarak değil; sevgi, hoşgörü, barış ve özgürlük temalarıyla; laik ve bilimsel, pedagojik ve evrensel insani değerleri temel alarak yetiştirmeye devam edeceğiz! Çağ dışı hurafelerle, bilimin evrensel ilke ve değerlerinden uzak; tarikatların/cemaatlerin ideolojik kuşatması altında bırakılmak istenen çocuklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz! Ellerinizi ve nefret kusan dilinizi çekin çocuklarımızın üzerinden!” diye konuştu.