Doğa Koleji’nin Ankara Eryaman’daki yerleşkesi önünde toplanan veliler, çocuklarının mağdur olduğunu belirterek öğretmen maaşlarının bir an önce ödenmesini talep etti. Uzun bir süredir maaş ödemelerinin aksadığını anlatan öğretmen Cuma Kayabaşı da "Cep harçlığı vermeye başladılar. Biz, en temel hakkımızı, maaşımızı istiyoruz" dedi

Velilerden Doğa Koleji önünde eylem: Öğretmenlere cep harçlığı veriyorlar

Mahir Bağış

Çalışanlarına aylardan maaş ödeyemeyen Doğa Koleji’ndeki eğitimcilerin, velilerin ve öğrencilerin mağduriyeti halen çözülemedi. Aylardır maaş alamayan öğretmenler duruma tepki gösterirken kolejin Eryaman şubesinin velileri de öğretmenlere destek için bir araya geldi.

Doğa Koleji’nde maaş alamayan öğretmenler derslere girmeyince, mağduriyetin boyutu da genişledi. Okul önünde toplanan veliler, öğretmenlerin maaşlarının ödenmesini ve derslerin boş geçmemesini istedi. Velilerin protestosuna CHP milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Ali Mahir Başarır’ın yanı sıra Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları da destek verdi.

CHP'li Kaya, “Maaşlar derhal ödenmeli ve mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır” dedi. Eğitim Sen ve Eğitim İş temsilcileri de Doğa Koleji’ndeki sorunlar çözülene kadar eğitimciler ve veliler ile dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

MUHATAP BULAMIYORUZ

Veli Derya Doğançay öğretmenlere destek olmak için geldiğini belirterek, yetkililerden bir açıklama beklediklerini söyledi. Bir diğer veli Gülten Kekik ise “Kendimize muhatap bulamıyoruz. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu. Okuldaki eğitimin dört aydır aksadığını söyleyen veli Yasemin Demir de “Okulumuzda elektrik, doğalgaz ve suyun kesildiğini söyleniyor, acilen destek bekliyoruz” ifadesini kullandı.

CEP HARÇLIĞI VERİYORLAR

Şubat 2018’den beri maaş ödemelerinin aksadığını anlatan öğretmen Cuma Kayabaşı, “Yaz aylarından beri de maaş almakta güçlük çekiyoruz. Bize cep harçlığı vermeye başladılar. Şu an en temel hakkımız olan maaşımızı istiyoruz” sözleri ile eğitimcilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.