Darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyleyen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, “Terörist saldırının arkasında ABD ve Kolombiya var” dedi

Venezuela ordusu, kaçan darbecileri arıyor: Saldırının arkasında ABD-Kolombiya var

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Valencia kentindeki askeri ayaklanmanın bastırılmasının ardından haftalık konuşmasını gerçekleştirdi. Ordu’yu tebrik eden Maduro, askeri üsse yönelik saldırı girişiminden ABD ve Kolombiya’yı sorumlu tuttu. Maduro, aranan saldırganların en ağır şekilde cezalandırılacağını da belirtti.

‘Paralı askerler’
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Carabobo eyaletine bağlı Valencia kentindeki askeri üsse yönelik saldırı girişiminin bastırılmasının ardından, her pazar olduğu gibi devlet televizyonundan halka seslendi.

‘Paralı asker’ olarak tanımladığı yaklaşık 20 kişinin Paramacay Üssü’ne silahlı saldırdı düzenleyerek üssün silah deposuna girmeyi başardıklarını söyleyen Maduro, “Bunu başka türlü ifade edemem, bu, ordumuza karşı yapılmış bir terörist saldırıdır” dedi. Venezuela ordusunun bu saldırıya karşı erdemli ve kararlılıkla karşılık verdiğinin altını çizen Maduro, isyancıların Miami (ABD) ve Kolombiya tarafından finanse edildiklerini de söyledi.

‘Üniforma giymiş siviller saldırdı’
Saldırıya karışanların ikisinin öldürüldüğünü, birinin yaralandığını, yedisinin yakalandığını, 10’unun ise kaçtığını kaydeden Maduro, “Nerede olduklarını biliyoruz, asker ve polisimiz buraya sevk edildi. Bu terör saldırısına karışanların en yüksek cezayı almasını isteyeceğim” ifadelerini kullandı. Maduro, silahlı 10 kişinin ülke genelinde arandığını duyurdu. Bu arada Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, askeri üsse saldıranların bir grup sivil olduğuna dikkat çekti. Padrino, “Bu eylem askeri üniforma giyen bir grup sivil ve eski bir asker tarafından düzenlendi” şeklinde konuştu.

Valencia kentinin merkezinde ve çevresinde askeri araçlar devriye gezmeye devam ediyor.

Düzenlenen operasyonlar hava desteğiyle sürdürülüyor.

“Maduro’ya karşı ayaklanıyoruz”
Geçen pazar günü Valencia’daki askeri üsse saldırı düzenlenmesinden önce sosyal medyada paylaşılan bir videoda, askeri kamuflajlarla kamera karşısında gözüken kişiler, “Maduro'ya karşı ayaklanıyoruz” diyordu. Videoda konuşan ve kendisini Juan Caguaripano olarak tanıtan kişi, '41. Tugay' olarak tanımladığı grubun amacının askeri darbe olmadığını, 'rejimi ve halkı Maduro'dan koruyacaklarını' iddia ediyordu.