‘Veteriner hekimler yasaktan muaf tutulmalı’

Koronavirüs salgını ile mücadelede İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü için yayımladığı sokağa çıkma istisnalar listesinde sağlık çalışanları bulunurken, yakın zamanda sağlık sınıfından çıkarılan veteriner hekimler yer almamasına İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO), tepki gösterdi. İVHO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genelgeye veteriner hekimlerin dâhil edilmemesi hem toplum sağlığı hem de hayvan sağlığı hizmetlerini olumsuz etkileyecek. Gıdada çalışan veteriner hekimlerden 65 yaş üstünde olanlar sokağa çıkıp görevini yapamazsa yeni riskler doğabilir. Ülkede 7 bin hayvan muayenehanesi var. Özellikle kliniklerinde tedavisi süren ve tedavisi kesildiğinde kaybedilecek binlerce hayvan bulunuyor. Şu sıralar sıkça dile getirilen kapsamlı sokağa çıkma yasağının uygulanması halinde veteriner hekimlerin yasaktan mutlaka muaf tutulmalı. Yetkilieri yapılan uygulamalar konusunda daha dikkatli olmaya, bu zorlu süreci en az zararla atlatabilmek için çağrımıza kulak vermeye çağırıyoruz.”

Aynı zamanda Prof. Dr. Arslan, içinden geçtiğimiz zorlu süreçte bilimsel anlamda da kendilerinden yararlanılması gerektiğini ifade etti.