Devrimci-Yol davasında yargılanan ve 1981'de idam edilen Güney, Malatya'da anıldı

Veysel Güney Malatya'da anıldı

MALATYA - BİRGÜN

10 haziran 1981 tarihinde Antep E Tipi Cezaevinde idam edilen Devrimci Yol'cu Veysel Güney Malatya'da anıldı.

Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki köyündeki anıt mezarının başında gerçekleştirilen anmaya Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Birleşik HAZİRAN Hareket üyeleri katıldı. Anma etkinliğinde gerçekleştirilen konuşmada 36 yıldır kayıp olan Veysel Güney'in cenazesinin bulunması için mücadelenin sürdürüleceği dile getirildi.

veysel-guney-malatya-da-anildi-301084-1.

Veysel Güney kimdir?

1957 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Davulkulu Köyü'nde doğdu. Çocukluk yılları mezrada hayvancılık ve tarımla uğraşan ailesiyle birlikte geçti. Okul dışı zamanlarında çobanlık yapıyordu.

Veysel Güney, ilkokulu bitirdikten sonra Hasan Çelebi nahiyesine gitti. İzmir Erkek Sanat Enstitüsü'nden sonra da liseyi Malatya'da tamamladı. 1975'te İsdemir Karabük Montaj Şantiyesi'nde elektrikçi olarak çalışmaya başlayan Veysel Güney, bu arada İskenderun Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü'nü de bitirdi.

Devrimci Yol davasında yargılanan Veysel Güney, 11 Haziran 1981'de 24 yaşındayken idam edildi. Ne gözaltına alındığında ne de cezaevinde görüş izni alamayan Güney ailesi, oğullarını son kez idama götürülürken askeri aracın içinde çok kısa bir süre için görebildi.