Kirazlı Balaban’da yapılmak istenen siyanürlü madene karşı başlayan nöbet, 177 gündür devam ediyor. Eylemciler, Çanakkale merkez İskele Kordonu’nda her hafta düzenledikleri zincir eylemine bu hafta da devam etti. Eylemde yapılan açıklamada, “Gözü dönmüş şirketler gidene kadar, ormanlarımızı, derelerimizi, köylerimizi, denizlerimizi terk etmeyeceğiz” denildi

Vicdan Nöbeti 177 gündür devam ediyor: 'Şirketler gidene kadar doğamızı terk etmeyeceğiz'

Eren Aşnaz / Çanakkale

Çanakkale’nin tek içme ve su kaynağı Atikhisar Su Havzası’nda Kanadalı altıncı şirket ve yerli iştiraki Doğu Biga Madencilik A.Ş. tarafından yapılmak istenen siyanürlü madene karşı başlatılan nöbet direnişi 177 günü aşkın süredir devam ediyor.

Kirazlı Balaban mevkiinde nöbetlerini sürdüren eylemciler, her cumartesi Çanakkale merkez İskele Kordon’da düzenledikleri zincir eylemine dün de devam etti. Soğuk havaya rağmen katılımın yoğun olduğu eylemin ardından İskele Meydanı’nda açıklama yapan eylemciler, altıncı şirketi Kirazlı’yı terk etmediği sürece nöbetin devam edeceğini belirterek, “Çanakkale halkı bu talan projesine karşı iken Alamos Gold neden hala Kirazlı’yı işgal etmektedir?” sorusunu yöneltti.

İnsanların geleceği yok sayılarak ‘ÇED gerekli değildir’ raporlarının verilmeye devam ettiğini ifade eden eylemciler, “Çanakkale’mizin gözbebeği Asos’ta Büyükuzun Köyü’ne sadece 1 kilometre mesafede jeotermal arama projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmiştir. Soruyoruz ‘Yaşam sizin için bu kadar değersiz midir?” ifadelerini kullandı.

vicdan-nobeti-177-gundur-devam-ediyor-sirketler-gidene-kadar-dogamizi-terk-etmeyecegiz-677193-1.

vicdan-nobeti-177-gundur-devam-ediyor-sirketler-gidene-kadar-dogamizi-terk-etmeyecegiz-677194-1.