Ankara'daki VIP Covid-19 hastaları skandalı tartışılmaya devam ederken filyasyon ekibindeki sağlık emekçisi, bir hastanın ‘jest’ için komşusuna da test yaptırmaya çalıştığını anlattı. Bir başka VIP hasta ise AKP ilçe teşkilatı yöneticisi olduğunu belirtmiş.

VIP hasta komşusuna da jest yaptırmak istemiş

Oktay EVSEN

Ankara’da filyasyon ekiplerinde çalışan sağlık emekçilerinin anlattığı ‘VIP Covid-19 hastaları’ skandalı tartışılmaya devam ederken yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Ankara'nın Çankaya İlçesindeki filyasyon ekibinde görev yapan bir sağlıkçı, “Evine gönderildiğimiz ve bir kamu kurumunda üst düzey yönetici olduğunu öğrendiğimiz VIP Covid-19 hastası, ‘jest yapmak’ için komşularına da test yapmamızı istedi" dedi.

Çankaya İlçesindeki filyasyon ekibinde görev yapan sağlık emekçisi, şu ifadelerde bulundu: “Biz sahadayken Sağlık Müdürlüğü, Whatsapp’tan yeni isimler yolluyor. Çankaya yüzölçümü olarak çok büyük bir ilçe. Biz ilçenin bir köşesindeki hastalar için dolanırken bir VIP hasta için ilçenin diğer ucuna gitmemiz isteniyor. Bulunduğumuz bölgede daha ziyaret etmemiz gereken hastalar olduğunu belirtsek bile o bölgeden ayrılarak VIP hastaya gitmemiz gerektiği söyleniyor bizlere. Bizden semptomu olmayan ve sağlık Bakanlığı’nın belirlediği algoritmaya uymayan hastadan sürüntü almamız ve test için yollamamız isteniyor.”

VIP HASTA, AKP TEŞKİLATINDANMIŞ

“Bu VIP hastaların büyük kısmı da 'Ne istesek yapmak zorundalar' diye düşünüyor” diyen filyasyon ekibindeki görevli, “VIP hastaların birçoğu AKP ile bağlantılı. Bazı VIP hastaları arasında ‘Ben şu kurumda şu görevi yapıyorum, şurada müdürüm, amcam veya dayım şu kurumda yönetici’ diyen de oluyor” diye konuştu.

AYAĞIMA GELECEKSİNİZ

Filyasyon ekibinde görevli sağlıkçı yaşadıklarına ilişkin şunları da anlattı:

“Bir VIP hastaya giden arkadaşımız, tek başına olduğu için ekipmanları ve eşyaları dairenin bulunduğu kara tek başına taşıyamayacağını söyleyerek dairesinden aşağı inmesini rica ediyor. VIP hasta ise 'Sen benim ayağıma geleceksin, seni şikâyet edeceğim' diyerek filyasyon ekibindeki arkadaşımızla tartışıyor ve CİMER’e şikâyet edeceğini söylüyor."

SOL PARTİ'DEN TEPKİ

SOL Parti Ankara İl Örgütü, Ankara’daki 'VIP Covid-19 hastaları' skandalına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Emekçiler, yoksullar sağlık hizmetine, test ve tedaviye ulaşamazken; her gün ölümle yüz yüze olan sağlık emekçileri rutin test hakkından mahrum bırakılırken ‘VIP hasta’ uygulaması, yaşamlarımıza göz dikmiş harami saltanatının ifadesidir” dendi.

Öte yandan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’ne şu sorular yönetildi:

VIP hasta uygulaması yapıldığı doğru mudur? Ankara’da günde kaç tane test yapılmaktadır? Sağlık emekçilerine rutin test uygulanmakta mıdır? Vaka artışı konusunda ‘VIP hasta’ belirlemek dışında hangi önlemler alınmakta ve planlanmaktadır?