Whatsapp bilgisayarlar için uygulama yaptı

Whatsapp'ın bilgisayarlar için özel bir uygulaması bu sabah kullanıcılara sunuldu. Alınan bilgilere göre bilgisayar başında Whatsapp üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapmak ise ilerleyen günlerde mümkün olacak.

Whatsapp; Windows 8, Windows 10 ve Mac OS X 10.9 (Mavericks) ve üstü sürüm işletim sistemleri için kendi uygulamasını bu sabah yayınladı. Uygulama ile birlikte kullanıcıların ayrıca Whatsapp Web'i kullanmalarına gerek kalmazken, kullanıcılar artık uygulamayı ücretsiz olarak indirip bilgisayar başında çalışmalarını sürdürebilecek.

ARTIK TARAYICIYA BAĞIMLI DEĞİL

Whatsapp'ın uygulamasının bilgisayarlara gelmesiyle birlikte artık tarayıcı kullanma zorunluluğu da kalmadı; zira uygulama arkaplanda çalışacağından kullandığınız tarayıcıda bir sekmeyi Whatsapp için ayırmak gerekmeyecek.

YENİ UYGULAMA NASIL KULLANILIR?

Uygulama şu an Windows 8'in altı Windows sürümlerinde çalışmıyor. Yeni sürüm Windows ve Mac OS kullananların telefonlarındaki Whatsapp'ı açıp menüden Whatsapp Web'i seçip QR kodunu taratmaları gerekiyor; tıpkı Whatsapp Web'de olduğu gibi. Böylece Whatsapp'a bağlandığınızda bildirimler de aynen diğer uygulamalarda olduğu gibi ekranın sağ alt bölümünde görülecek.

whatsapp-uygulamasi-nihayet-bilgisayarlara-geldi-136389-1.