Hindistan'da Modi hükümetinin sosyal medya uygulamalarına getireceği yeni düzenlemenin, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Whatsapp dava açmaya hazırlanıyor.

Whatsapp Hindistan'ı dava ediyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hindistan'da Modi hükümetinin getirdiği yeni sosyal medya yasası kamuoyunda tepki uyandırdı. Kişilerin özel mesajları üzerinden takibini de kapsayan yasaya uymadığı takdirde Whatsapp, Facebook ve Instagram'ın ülkede erişimine izin verilmeyecek.

Whatsapp şirketi, getirilen yasal düzenlemenin temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğu iddiasıyla hükümeti dava etmeye hazırlanıyor. Whatsapp şirketinden yapılan açıklamada, kişilerin özel mesajları üzerinden takip edilebilmesinin, kişisel bilgilerin hükümetle paylaşılmasının temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğu belirtildi.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL

Şirket, özel hayatın gizliliğiyle ilgili güncellemelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Geçmişte şirketin sahibi olan Facebook, büyük bir pazar kaybetmemek için hükümete yönelik tavizleri sebebiyle eleştirilmişti. Modi hükümetinin, yasal düzenlemeye uygun şekilde hükümetle işbirliği yapmadığı takdirde Facebook ve Instagram ile birlikte Whatsapp'ın da ülkede kullanımını engelleyeceği belirtiliyor.

TİKTOK'A YASAK

Geçtiğimiz yılda da hükümet Çin'e ait 200 sosyal medya uygulamasını yasakladı. Yasaklanan uygulamalar arasında olan TikTok için Hindistan yurtdışındaki en büyük pazardı.