Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal ağın mesajlaşma servislerini (WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger) tek bir yerde toplamayı planlıyor. Şirket sıkıntılı olduğu dönemde (Cambridge Analytica gibi sebepler yüzünden) genişleyen bölümleri üzerindeki kontrolünü bu sayede ele alacak. Hizmetler, bağımsız uygulamalar olarak çalışmaya devam edecek, ancak temel teknik altyapı birleştirilecek. Bir WhatsApp kullanıcısı, uygulamayı değiştirmek zorunda kalmadan Instagram […]

WhatsApp, Instagram ve Facebook mesajları tek bir yerde toplanacak

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal ağın mesajlaşma servislerini (WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger) tek bir yerde toplamayı planlıyor.

Şirket sıkıntılı olduğu dönemde (Cambridge Analytica gibi sebepler yüzünden) genişleyen bölümleri üzerindeki kontrolünü bu sayede ele alacak.

Hizmetler, bağımsız uygulamalar olarak çalışmaya devam edecek, ancak temel teknik altyapı birleştirilecek. Bir WhatsApp kullanıcısı, uygulamayı değiştirmek zorunda kalmadan Instagram kullanıcısına mesaj atabilecek.

Hizmetler, bağımsız uygulamalar olarak çalışmaya devam edecek, ancak temel teknik altyapı birleştirilecek. Bir WhatsApp kullanıcısı, uygulamayı değiştirmek zorunda kalmadan Instagram kullanıcısına mesaj atabilecek.

Bu, aralarında 2,6 milyardan fazla kullanıcısı olan dünyanın ilk büyük mesajlaşma ağını bir araya getirerek insanların ilk kez platformlar arasında iletişim kurmalarını sağlayacak.

Hareket, Facebook’un kullanıcılar üzerindeki tutuşunu güçlendirirken, antitröst, gizlilik ve güvenlikle ilgili bağlantıların uygulamayı nasıl kullandıklarını yeniden belirleme potansiyeline de sahip.

Tüm platformlardaki mesajlar uçtan uca şifreleme sistemiyle korunacak. İki kişi arasındaki ya da gruplardaki mesajların, sohbetlerin katılımcıları hariç başka kişilerin mesajları görmesi engellenecek. Uçtan uca şifreleme, şu anda Whatsapp’ta kullanılıyor.

Facebook konuyla ilgili “Yapabildiğimiz en iyi mesajlaşma deneyimini oluşturmak istiyoruz. İnsanlar mesajlarının hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını istiyor. Daha çok mesajlaşma ürünümüze uçtan uca şifrelemeyi getirmek için çalışıyoruz ve insanların aile ve arkadaşlarına ağlar üzerinden daha rahat ulaşmasını düşünüyoruz.” dedi.

Zuckerberg uygulamaların altyapısını bir araya getirerek Facebook’un faydasını artırmayı ve kullanıcıları şirketin ekosistemi içinde yüksek oranda meşgul tutmayı umuyor. Bu, Apple ve Google tarafından sunulan rakip mesajlaşma servislerine duyulan isteği azaltabilir. Kullanıcılar, Facebook’un uygulamalarıyla daha sık etkileşim kurabilirse, şirket reklam işini artırabilir veya yeni gelir getiren hizmetler ekleyebilir.

Kaynak: Tekno Safari