ABD menşeli mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın en son kullanıcılarına sunduğu yeni güvenlik sözleşmesi sonrası, kullanıcıların kitleler halinde Rus menşeli Telegram uygulamasını tercih ettiği açıklandı.

WhatsApp kullanıcıları Telegram'a yöneldi

WhatsApp, Çarşamba günü yeni sözleşmesiyle, Facebook ve bağlı kuruluşlarının telefon numaraları ve konumları da dahil olmak üzere kullanıcı verilerini toplamasına izin vermelerini istedi. Bu durumu kullanıcıların gizlilik bilgilerini ihlali olarak değerlendiren aktivistler, sosyal medyada WhatsAapp kullanıcılarını Telegram kullanmaya çağırdı.

Veri analizi firması Sensor Tower'a göre, Telegram yaklaşık 2,2 milyon indirme elde etti. Sensor Tower, WhatsApp'ın yeni yüklemelerinin 2021'in ilk yedi gününde önceki haftaya göre yüzde 11 düştüğünü, ancak bunun küresel olarak tahmini 10,5 milyon indirmeye tekabül ettiğini söyledi.

ELON MUSK’IN ÖNERİSİ OLAN SIGNAL’İN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Türkiye’de daha önce fazla talep görmeyen Signal, Elon Musk’ın WhatsApp’a karşı tepki olarak önerdiği uygulama olmasıyla büyük yükseliş yaşadı. Türkiye’de en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında Telegram’dan sonra ikinci sırada Signal yer alıyor. Signal’in uygulama yapımcıları arasında internet güvenliği konusunda isim yapmış kişiler yer alıyor.

SOSYAL MEDYA KAMPANYALARININ ARDINDAN WHATSAPP KAN KAYBEDİYOR

Sosyal medyada başlatılan #WhatsAppSiliyoruz kampanyası kısa sürede Twitter’da Türkiye gündemine girdi ve birçok kesimden destek görmeye başladı. Sosyal medyada başlatılan kampanyalarla WhatsApp’ın düşüşü de hızlandı. Google Play verilerine göre WhatsApp en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında 4. sıraya kadar geriledi.


BirGün'ün Telegram kanalına abone olun, tüm gelişmeler cebinize gelsin.

whatsapp-kullanicilari-telegram-a-yoneldi-827277-1.