Online mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta çevrim içi olma özelliği son görülmeye bağlanacak. Bu özellikle çevrim içi gözükme kapatılabilecek.

WhatsApp'ta çevrim içi olma özelliği kapatılabilecek
Fotoğraf: AA

Dünya genelinde 2 milyardan fazla insan tarafından kullanılan online mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliğini duyurdu.

NTV'nin haberine göre çevrim içi özelliğini son görülmeye bağlayan WhatsApp'ta bu özellik gizlenebilecek.

WhatsApp'ın rakiplerinden Signal uzun yıllardır kullanıcılarına süreli mesajlar özelliğini kullandırıyor. Süreli mesajlar, mesajlarınızın sizin seçtiğiniz bir süre sonra silinmesi anlamına geliyor.

WhatsApp yaptığı durum paylaşımıyla Türkiye'de bu özelliğin yayımlandığını duyurdu.

Artık bir kişiyle mesajlarınızın ne kadar süre boyunca kayıtlı kalacağına siz karar vereceksiniz.

Bunun için yapmanız gereken adımlar;

1- Söz konusu kişinin profiline tıklayın

2- Aşağıda Süreli mesajlar seçeneğine gidin

3- WhatsApp'ın belirlediği sürelerden birini seçin.

WhatsApp şimdilik 24 saat, 7 gün ve 90 gün olmak üzere birden fazla süreli mesajlar seçeneği sunuyor.

WhatsApp iOS 15 için yeni bir güncelleme yapıyor. Şirket rahatsız etme API'sini destekleyecek. Böylece telefonda rahatsız etme modu açıkken yapılan aramalar otomatik olarak sessize alınacak ama size bildirim olarak gösterilecek.

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEME

Özellikle şirketin rakibi Telegram'da sıklıkla kullanılan bu özelliğin BETA testleri başladı.

Özelliğin yapısına göre gönderilen mesajları kısa bir süreliğine değiştirilebilecek. Böylece aynı mesajı tekrar göndermeye gerek kalmayacak.

Mesaj düzenleme özelliği şimdilik Android'de test ediliyor ancak iOS ve masaüstü sürümlerde de kısa süre içerisinde testlerin başlayacağı tahmin ediliyor.

GRUPLARDAN SESSİZCE AYRILMAK

WhatsApp geliştirdiği yeni özellikle gruptan ayrılmaları sadece yöneticilerin görmesine izin verecek. Grup yöneticisi olmayanlar sizin çıktığınızı farketmeyecek.

WhatsApp Topluluklar güncellemelerini sırayla yayına alıyor. Şirketin yaptığı son hamle ise grup aramalarındaki katılımcı sayısını artırmak oldu.

Artık WhatsApp'ta yapılan grup aramalarına 32 kişi katılabilecek.

PARALI MI OLACAK?

NTV'nin WABetaInfo'dan yaptığı aktarıma göre WhatsApp bir üyelik modeline geçiyor. Twitter Blue gibi işletme hesaplarına ek özellikler sunuluyor.

Bağlı cihazlar bölümünde yapılacak değişiklikle çoklu cihaz desteği paralı hesaplar için yeniden tasarlanıyor. WhatsApp'ın bu modeli paralı olacak. Ancak model sadece işletmeler için kullanıma sunulacak. Yani normal kullanıcıların para ödemesine gerek kalmayacak.

SESLİ MESAJLARA 6 YENİ ÖZELLİK

Telefonda ses kaydının oynatıldığı sohbetten çıktığınız takdirde artık ses kaydını dinlemeye devam edebileceksiniz. Bu sayede telefonunuzda herhangi bir şey yaparken gelen ses kayıtlarını dinleyebileceksiniz.

Ses kaydederken düşüncelerinizi toplamanız gerektiğinde artık kayıt işlemini duraklatabilecek ve istediğiniz zaman kayda devam edebileceksiniz.

Ses kayıtları, artık kaydın takip edilmesine yardımcı olmak üzere sohbet penceresinde dalga biçiminde gösterilecek.

Artık ses kaydı atmadan önce söylediklerinizden emin olmak için kaydettiğiniz ses kaydını göndermeden önce dinleyebileceksiniz. (Bu özellik, şu anda birçok kullanıcıda kullanılabilir durumda)

Ses kaydı dinlerken yarısında sohbet penceresinden ayrıldıktan sonra yeniden ses kaydını başlattığınızda artık kaldığınız yere elle ilerleme zorunluluğunuz olmayacak. Bu özellikle sesli mesaj, sohbete döndüğünüzde otomatik olarak kaldığınız yerden devam edecek.

Hem normal hem de iletilen sesli mesajlar, artık 1,5 kat veya 2 kat olmak üzere daha hızlı oynatılabilecek.