World String Octet, dünya prömiyeri ile 28 Nisan'da CRR'de

Renaud Garcia-Fons, WORLD STRING OCTET projesinin dünya prömiyeri ile CRR’de.

world-string-octet-dunya-promiyeri-ile-28-nisan-da-crr-de-455711-1.

Renaud Garcia-Fons, kariyerinin başlangıcında, kontbasına 5. yayı eklemeye karar verdi. 5. yay, eşlikçi bir enstrüman olarak kontrabası kullanmanın ötesine geçilebilme ihtimallerini olanaklı kılıyordu. Aynı zamanda topluluğun doğaçlamaya açık bir sesi olmasını sağlıyordu. Bu yeniliği Renaud Garcia-Fons’un con arco ve pizzicato teknikleriyle birleştirmek onu emsalsiz bir performans seviyesi ulaştırdı.

Renaud Garcia-Fons’un müzikal ilhamının birçok kaynağı bulunuyor. Kontrbas için transpoze ettiği Flamenco müziğe kendisini çok yakın hissediyor, tıpkı Akdeniz ve Doğu müziğine yakın hissettiği gibi. Bu nedenle David Dorantes, Gerardo Núñez, Esperanza Fernandez, Angélique Ionatos (Yunanistan), Cheb Mami (Cezayir), Dhafer Youssef (Tunus), Huong Tanh (Vietnam), ve Kudsi Ergüner’le (Türkiye) ile ortak çalışmalar yaptı.

2014 yılında kemençe ustası Derya Türkan’la beraber kaydettiği “Silk Moon” albümünün başarısından sonra, yaylı enstrümanları bir geçiş projesinde bir araya getirme fikri oluştu. Bunu çağdaş oda müziği olarak tanımlayabiliriz.

Derya Türkan ve kemençesi ile Serkan Mesut Halili kanunu ile Türkiye geleneğini temsil ederken, flamenko gitarda Kiko Ruiz flamenko ateşini getiriyor. Sonunda Renaud Garcia-Fons, Florent Brannens, Amandine Ley, Aurelia Souvignet-Kowalski ve Nicolas Saint-Yves’den oluşan yaylı kuartetin katılımını sağlıyor ve batılı müziğin Fransız dokunuşunu ekliyor.

Bu yeni proje dünya prömiyerini 28 Nisan 2018’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirecek.