Beşiktaş'ın yeni transferi Wout Weghorst, "Beşiktaş'ı tercih etmemdeki en büyük faktör, bu istekti. Binlerce mesaj, taraftarların ilgisi ve çok istemesi beni çok iyi hissettirdi" dedi.

Wout Weghorst: Beşiktaş'ı tercih etmemdeki en büyük faktör, istekti

Beşiktaş'ın İngiltere ekibi Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Wout Weghorst, siyah-beyazlı taraftarların ilgisinin transferinde belirleyici faktör olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı takımın Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollandalı oyuncu, "Transfer sürecim biraz uzun sürdü. Başka teklifler vardı. Doğru kararı vererek Beşiktaş'ı seçtim. Beşiktaş özel bir takım" dedi.

"Sosyal medyadan bir sürü kişi Beşiktaş'a gelmem için bana, akrabalarıma, arkadaşlarıma mesaj attı. Evime kitap, hırka, Türk yemekleri gibi hediyeler geldi" ifadelerini kullanan Weghorst, "Beşiktaş'ı tercih etmemdeki en büyük faktör, bu istekti. Binlerce mesaj, taraftarların ilgisi ve çok istemesi beni çok iyi hissettirdi. Bu kadar sevgi ve sıcak ilişki varsa taraftarla özel ve benzersiz bir bağ oluşturabiliriz diye düşündüm. Bunu kariyerimde hiç yaşamadım. Bu kadar çok ilgi ve istek beni çok mutlu hissettirdi. Bu ilgiyi kim yaşasa mutlu olurdu" diye konuştu.

Weghorst, taraftarların hediyelerine şampiyonluklarla cevap vermek istediğini söyleyerek, "Beşiktaş için ne gerekiyorsa her şeyi sahada sergileyip, başarılı bir takım göstermek istiyorum. Hediye karşılığı olarak umarım kupalar, şampiyonluklar kazanacağız ve harika başlayan bağ unutulmaz bir yılla beraber daha da kuvvetlenecek" açıklamasında bulundu.

Kendisine gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu yineleyen Weghorst, "Benim için yeni bir mücadele ve yeni bir macera. Bu mücadeleden dolayı heyecanlıyım. Daha önce Türkiye ile çok fazla iletişimim olmamış, teklif gelmemişti ama bildiğim en net şey Türk taraftarların harika ve coşkulu olduğuydu. Beşiktaş'ın ilgisi 1 ay önce başladı. Bu ilgiyi görünce kendimi iyi hissettim. Taraftarları ve ülkeyi düşündüğümde kariyerim için çok iyi bir adım ve mücadele olacağını hissettirdi. Beşiktaş'ın ve Türkiye'nin en iyi seçenek olduğunu hissettim. Süreç heyecanla ilerledi. Çok iyi başlayan bu sürecin iyi şekilde devam edeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Saha dışında iyi insan olmayı hedeflediğini söyleyen Weghorst, "Saha içinde ve saha dışındaki kariyerim benzer. Ben net ve duygusal bir insanım. Hislerimi yoğun yaşarım. Saha içinde takım için her şeyi veren, başarı için savaşan biriyim. Saha dışında da benzerim. Öncelikli hedefim iyi bir insan ve iyi bir baba olmak." diyerek sözlerini tamamladı.