CES 2020 Tüketici Teknolojileri fuarında Toyota’nın tanıttığı Woven City, geleceğin şehri olarak anılıyor. Woven City, Japonya’nın Fuji Dağı eteklerinde 2021 yılında hayat bulacak.

Woven City tanıtıldı

Dünya düzeni değiştikçe, teknoloji geliştikçe çok daha gelişmiş şehirler kurma hayalleri git gide gerçekliğe yaklaşmaya başladı. Farklı amaçlar ile planlanan bu projelere bir yenisi CES 2020 fuarından geldi. Toyota’nın tanıttığı Woven City, Fuji Dağı’nın eteklerinde 175 dönümlük bir araziye sahip olacak ve sıfır emisyonlu hidrojen yakıt hücrelerinden güç alacak.

Sıfır emisyonlu yakıt hücreleri kullanılması amaçlanan şehirde ek enerji olarak, binaların çatıları tamamen güneş enerjisi ile elektrik üretebilecek paneller ile kaplanacak. Karbon ayak izini en az seviyeye düşürmek için binaların çoğu ahşaptan yapılacak.

Tekno Safari'de yer alan habere göre Woven City açık bir laboratuvar gibi olacak. Yapay zeka, robot teknolojileri, akıllı evler gibi alanlarda araştırma yapan bilim insanlarına da ev sahipliği yapacak. Cadde planlaması da bu araştırmalara hizmet edecek şekilde tasarlanmış. Bazı caddeler sadece hızlı araçlar için kullanımda olacakken bazı caddeler ise sadece yaya yolları ile dolu olacak.

Woven City vatandaşlarının yaşayacağı evler ise tamamen akıllı teknolojilerle donatılacak hatta evin içerisinde yaşayanların sağlık durumları bile ölçülebilecek. Şehrin ana yollarında sıfır emisyonlu araçlar kullanılacak.

Toyota, Woven City’de çalışanlarını, ailelerini, bilim insanlarını, emekli olmuşları ve endüstri partnerlerini ağırlamayı düşünüyor. Geleceğin sıfır emisyonlu, düşük karbon ayak izli gelişmiş şehrinde şimdilik nüfus 2000 kişi ancak Toyota şehir geliştikçe bu sayının artacağını söylüyor.

Woven City 2021 yılında Fuji Dağı’nın eteklerinde hayat bulacak.