Usulsüzlüğün ve şaibenin merkezi haline gelen Wushu Federasyonu’nun AKP’ye verdiği destek dikkat çekiyor. Skandalların merkezindeki isim Başkanvekili Abdurrahman Akyüz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Binali Yıldırım’ın seçilmesi için çalıştığını açıkça ifade ediyor

Wushu Federasyonu Binali Yıldırım için çalışmış

EREN TUTEL

Birçok usulsüzlüğün ve şaibenin merkezi haline gelen Türkiye Wushu Federasyonu, (TWF) AKP iktidarına yakınlığı dikkat çekiyor. Skandalların merkezinde yer alan ve bir dönem Necmettin Erbakan’ın da yakın koruması olan TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün önderliğinde federasyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri döneminde AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a destek vermiş.

Akyüz, federasyonun geçen sene İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında Binali Yıldırım’ın seçilmesi için çalışma içinde olduklarını söylemişti. Abdurrahman Akyüz açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

İMAMOĞLU’NA HAKARET

“Biz bu adamı mı belediye başkanı yapacağız? Yoksa nereden geldiği belli olmayan adamı mı belediye başkanı yapacağız? Çalışmamız gerekiyor. Milleti uyandırmamız gerekiyor. Biz büyük bir camiayız. Bu seçimin kaderini siz wushucular değiştirebilirsiniz. Buna inanıyorum. 500 bin kişiye tesir edebileceğimiz bir gücümüz var. Allah’ın izniyle de buna inanıyorum.”

Konuşmasının devamında Yıldırım’ın propagandasını yapmaya devam eden Akyüz, “Binali Yıldırım’ın 26 projesi var, bunlar da hepimizi yakından ilgilendiren önemli maddeler var; vatandaşlarımızın İGDAŞ VE İSKİ’ye çeşitli sebeplerden dolayı ödeyemediği 1.5 milyar TL ana para, 500 milyon TL’ si de faiz olmak üzere yaklaşık 2 milyar TL borcu var. Bu kurumlara borçlarını kapatmak isteyen vatandaşlardan gecikme zammı ve cezası alınmayacak. Yani 500 milyon TL’yi silinmiş olacak” diye konuşmuştu.

AÇIK SEÇİK PROPAGANDA

Yıldırım’ın amatör branşlara da destek vereceğini iddia eden Akyüz sözlerini şöyle tamamlamıştı: “İstanbul’da bulunan 935 amatör spor kulübünün her birine ortalama 100 bin TL’lik malzeme ve ulaşım desteğinde bulunulacak. Canla başla çalışmamız lazım. Bu adam dediğini yapar. Binali Bey’in yapacağına inanıyorum.”

ELİF AKYÜZ, ‘HAKEMLİK YAPMAM YASAL’ DEDİ ANCAK TALİMAT AKSİNİ SÖYLÜYOR

Aynı turnuvaya hem hakem hem de hakem olarak katılan Elif Akyüz sosyal medya hesabından bu durumun yasal olduğunu iddia etti. Akyüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “1 dünya şampiyonluğu ve 1 Dünya ikinciliğim olduğu kategoride ,6.Türkiye şampiyonluğumu alırken annemin torpiline ihtiyaç duyduğumu düşünüp yetmezmiş gibi birde haber yapanlar var. Hiçbir şampiyonada torpile ihtiyaç duymadım ne hakettiysem onu aldım ,hakemliğin ve sporculuğun aynı yarışmada yapılması yasal olan Wushu sporunda kendi kategorilerim hariç diğer kategorilerde hakemlik yaptım ve en adaletli şekilde puanlarını verdim. Gerçekten konu hakkında bilgisi olmayan insanlarımız için bu gönderiyi paylaşıyorum her habere inanmayın.”

Ancak Wushu Federasyonu’nun talimatlarına göre bu durum talimatlara aykırı. Wushu Hakem Talimatı’nın yedinci maddesinde 7. Maddesinin c, e ve g bendleri Akyüz’ü yalanlıyor. Maddelerde şu ifadeler yer alıyor:

►Wushu yada başka bir spor dalında hakem, sporcu veya başka bir görevde iken Son 3 (üç) Yıl içerisinde bir defada 6 (altı) ay veya daha fazla süreli hak mahrumiyeti veya yarışmalardan men cezası almamış olmak.

►Kendi branşında spor kulüplerinde faal antrenör olmamak, Aktif sporculuk dönemini bitirmiş olmak, kesinlikle sporcu çalıştırıcı durumunda olamamak.

►30 yaşından büyük olmak, şartları aranır.