Wushuda skandallar büyüyor: 5 aylık kamp sürecinde sporculara 100 lira verilmiş

Sporcuların mezhepleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığı wushuda yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor. Alevi olduğu gerekçesiyle Ulusal Takım kadrosuna alınmadığını söyleyen dünya şampiyonu sporcu Sadık Pehlivan, “Federasyon bakanlığın bütçe vermediğini iddia ederek 5 aylık kamp sürecince sadece kişi başı 100 lira gibi komik bir ücret verdiler, maddi durumu kötü olan sporculara hiçbir yardım yapmadılar” diye konuştu.

‘ŞİDDET UYGULANDI’

Pehlivan, Avrupa Şampiyonası’nda başarısız olan sporculara şiddet uygulandığını belirterek, “Romanya’da yapılan Avrupa şampiyonasında milli sporcuları yenildi diye şampiyonanın yapıldığı spor kompleksinin bahçesinde toplayarak 50-60 kişilik Türk takımı ve Avrupa ülkelerinin takımları önünde 6–7 milli sporcuya hakaret ve Tokat atılıp darp edildi” diye konuştu. Birçok defa sağlıksız koşullarda kamp yaptıklarını belirten Pehlivan, “2015’te Sakarya Serdivanda yapılan milli takım kampında tuvaletlerle birleşik soyunma odalarına ranza atarak 20 tane sporcuyu burada yatırdılar çoğu sporcu bu durumdan hasta oldu” diye konuştu.

‘ZORLA TESETTÜR GİYDİRİLDİ’

Federasyonun bu tavrını eleştiren sporculara da yaptırım uygulandığını dile getiren başarılı sporcu, “Selahattin Yıldız, Antalya’da yapılan 2019 Türkiye Şampiyonasında kürsüde tepkisini göstermek için icra kurulu başkanı Abdurahman Akyüz’ün elini sıkmadı ve 1 yıl men aldı” diye konuştu. Pehlivan federasyonun ayrıca 2018 Avrupa Şampiyonası’nda kadın takımına zorla tesettür giydirildiğini söyledi.