‘Ya Bay Kemal gelirse?’ korkusu
Fotoğraf: Depo Photos

Konuk Yazar
Muharrem ERKEK
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili​

Aslında başlıktaki soru iki açıdan iktidarda tedirginlik nedeni. Tedirginliğin temelinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ya da çabalarıyla kurulan 6’lı Masa’nın belirleyeceği ismin ilk seçimde Cumhurbaşkanı olması var. Bir diğer tedirginlik nedeni ise iktidarın yarattığı haksızlıklara ve adaletsizliğe karşı, mağdurlar adına kapıya dayanan Kemal Kılıçdaroğlu var. İşte bundan dolayı iktidar sürekli araladığı perdenin arkasından gizli gizli bakarak bu gelişi kontrol ediyor.

KPSS SONRASI AYNI TEDİRGİNLİK

Geçtiğimiz hafta Türkiye büyük bir skandalla çalkalandı. İnsanların büyük emek vererek, alın teri dökerek ve büyük bir umut bağlayarak hazırlandığı KPSS’de çıkan soruların önemli kısmının bir dershanenin daha önce yayımladığı sorularla aynı olduğu anlaşıldı. Maalesef yaşanan skandal 2011 sınavını hatırlatıyordu. FETÖ soruları çalmış, iktidar tüm uyarılarımıza rağmen sınavı ve kurumu savunmuş, süreci film gibi izlemekle yetinmişti. Bu sefer öyle olmadı. Olamazdı.

Bizzat Erdoğan ne dedi: “Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı.” Aslında Erdoğan şunu diyor: Biz hamle yapmazsak Bay Kemal kalkıp ÖSYM’nin önüne gelirdi ve o zaman halimiz ne olurdu? Ya Bay Kemal gelirse tedirginliğinin en net dışavurumu bu sözler. Çünkü biliyor ki Bay Kemal geliyor!

•15 Ekim 2021’de Merkez Bankası’nın önüne geldi.
•3 Aralık 2021’de TÜİK’in önündeydi.
•30 Aralık 2021’de Milli Eğitim Bakanlığı’na geldi.
•8 Nisan 2022’de Et ve Süt Kurumu’nun önündeydi.
•13 Mayıs 2022’de SADAT’ın önünden seslendi.

Nerede bir mağduriyet varsa, kim hak yiyorsa ve şaibe yaratıyorsa gerek kürsüde gerekse alanda karşısına dikildi. Saray’ın tedirginliği bu yüzden. ÖSYM Başkanı’nı apar topar bundan dolayı görevden aldılar. Keyfince çocukların bile birkaç saatte Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alındığı, insanların tutuklandığı ülkemizde, bir haftadan fazla süre geçmesine rağmen bir tane bile gözaltı olmayan sözde bir soruşturma başlatıldı. Bunlardan bir sonuç çıkar mı, bilmiyoruz ama tarihin öğrettikleri ortada.

Erdoğan FETÖ ile kol kola olduğunu bizzat itiraf ettiği süreçte soruların çalınmasıyla ilgili, “KPSS son derece başarılı temiz, sorunsuz şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu sınava gölge düşürmek isteyenlerin oyunu anında deşifre edilmiştir” diyerek CHP’ye yüklenmişti. Aynı Erdoğan ÖSYM Başkanı’nı görevden aldıktan sonra da “FETÖ'cü grup mu desek; 6'lı Masa mı desek” sözleriyle yine aynı yerden yüklenmeye çalıştı. Bu çıkışın nedeni ortada. Bir sınavı bile yapmayı beceremeyen Saray İktidarı suçu örtme çabasında. Çünkü korku Saray duvarlarının arasında kol geziyor. Ya Bay Kemal gelirse!

İŞTE GELİYOR GELMEKTE OLAN

Devr-i iktidarımızda tüm hukuksuzluklardan, yolsuzluklardan hesap sorulacak ve tüm mağdurlarla helalleşilecek. Ucube tek adam sisteminin yerine demokratik hukuk devleti temelinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem tesis edilecek. İktidar bilsin ki Adalet Yürüyüşü sürüyor ve korkunun ecele faydası yok. Geliyor gelmekte olan.