Eski futbolcu Emre Aşık’ın boşandığı eşi Yağmur Sarnıç, hakkındaki hükümler nedeniyle Bakırköy Cezaevi’ne gönderildi.

Yağmur Sarnıç cezaevine gönderildi

Hakkında kesinleşmiş ve ertelenmiş hapis cezaları bulunan eski futbolcu Emre Aşık'ın boşandığı eşi Yağmur Sarnıç, cezaevine konuldu.

Emre Aşık'ı evli olduğu dönemde öldürmek için cinayet planı yaptığı ve iki ayrı tetikçi tuttuğu öne sürülen Yağmur Sarnıç, ihbar üzerine Düzce'de jandarma tarafından durdurulmuştu.

Sarnıç burada jandarmaya direnip hakaret edince 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Sarnıç, bu cezayı alınca hakkında ertelenen diğer cezalar da raflardan indirildi.

Günaydın'da yer alan habere göre, iki aydır polis tarafından aranan Sarnıç, pazartesi sabahı Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne gidip teslim oldu. Salı akşamına kadar işlemleri süren Sarnıç'ın yakalama kararları olan dosyalar için de ifadesi alındı.

Sarnıç, işlemlerin tamamlanmasının ardından aynı gün, üç günlük zorlama hapis kararı doğrultusunda Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konuldu.

Yağmur Sarnıç hakkında en son annesi Safure Demir işe birlikte 5 kamu görevlisine hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 36 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Hakkında birçok dava ve soruşturma bulunan Sarnıç ayrıca modacı Süleyman Tezcan'a yönelik tehdit, öldürmeye teşebbüs, intihara yönlendirme, işkence, eziyet, hakaret, şantaj, hürriyetinden yoksun kılma, dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma gibi çok sayıda suçlama yöneltilmişti.

NE OLMUŞTU?

Düzce'de 15 Mart 2020 tarihinde Yağmur Sarnıç, cezaevi firarisi Erdi Sungurla birlikte yakalandı. Erdi Sungur, Yağmur Sarnıç'ın kendisinden eski futbolcu Emre Aşık'ı öldürmesini istediğini iddia etti.

Erdi Sungur, Yağmur Sarnıç ve Baycan Şenürek hakkında Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Dava açıldı. Tutuksuz yargılanan 3 sanık duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Erdi Sungur ve Yağmur Sarnıç’ın Emre Aşık’ı öldürmek amacıyla silah temin etme ve müştekiyi öldürdükten sonra gömmek amacıyla yer temin etmeye çalışmalarının kasten öldürme suçunun icrai hareketi niteliğinde olduğu ve kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işledikleri anlaşılarak bu suç kapsamında cezalandırılmalarını talep etti.

Cinayet planına ilişkin Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Emre Aşık'ın itirazı üzerine bu dava istinaf mahkemesine taşındı.

Yağmur Sarnıç ile Emre Aşık, Eylül 2021’de boşandı. Mahkeme, 3 çocuğun velayetini de Emre Aşık’a verdi ve Emre Aşık’ın boşandığı Yağmur Sarnıç’a aylık 5 bin lira tedbir nafakası ödemesine hükmetti.