AKP'ye yakın gazeteler, Erdoğan'ın tutarsız yaklaşımına çanak tutuyor. İktidar medyası bugün de "Başbakan Erdoğan'ın Filistin halkı için canını dişine takarak çalıştığı" izlenimini oluşturmaya çalıştı

Yandaş medya 'Sabah-Akşam' çalışıyor

AKP medyası Başbakan Erdoğan'ın Filistin konusundaki çelişkili tutumuyla, İsrail'in Filistin'e olan saldırılarına yaklaşmaya devam ediyor. İsrail'e söylemsel bir öfkenin dışında hiçbir somut adımın atılmamasına rağmen, yandaş medya en büyük İsrail karşıtı olarak Tayyip Erdoğan'ı göstermeye çalışıyor. İsrail hükümetiyle olan yakınlık ve imzalanan anlaşmalar ise gözden kaçırılarak gizleniyor. Erdoğan'ın Filistin halkı üzerinden yaptığı istismar, iktidar gazeteleri tarafından pekiştiriliyor.

Dikkat çeken bir diğer nokta ise Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Erdoğan'ın tüm mitinglerinin, gazetelerin genel yayın yönetmeleri tarafından takip edilip haberleştirilmesi. Gazetenin muhabirleri yerine, tepe isimlerinin il il takip ettiği eylemlerle üst seviyede bir Tayyip Erdoğan propagandası yapılıyor. İktidarı destekleyen gazeteler, Erdoğan'ın mitingleri için muhabirleri görevlendirmeyerek risk almaktan kaçınıyor. Mitingler, genel yayın yönetmenlerinin imzalı haberleriyle sayfalara taşınıyor ve manşetleştiriliyor.


DIŞ POLİTİKAYI PARLATTI
Akşam gazetesi, AKP'ye yakın Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan liderliğinde Erdoğan'ın izinden ayrılmıyor. Gazete bugün “Çocuk katiline ateşkes ablukası” manşetine attı ve neredeyse Erdoğan'ı Filistin'in “kurtuluş önderi” olarak gösterdi.  Akşam, AKP hükümetinin İsrail'i ateşkese zorladığını ve bu amaç doğrultusunda ABD, Katar, Mısır ile Başbakan'ın temaslarının olduğunu iddia ederek; Türkiye'nin dış politikada itibarının olduğunu savundu. Akşam Erdoğan'ın ağzından şu ifadeleri öne çıkardı: “Gazze’de ateşkesi temenni ediyoruz. Temsilcilerim sürekli temas halinde. 2012 ateşkesine İsrail uymadı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bunu biliyor. Türkiye, Filistin, Katar, ABD olarak ateşkes için birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmanın içinde Mısır da var. Mısır’la çalışmaları tarafların istihbarat organları yürütüyor.”

SABAH'TAN 'BM AYARI'
Sabah gazetesi ise “Yetki gaspetmem farkımı koyarım” manşetiyle çıktı. Erdoğan'ın Ordu mitingindeki sözlerini manşetine taşıyan gazete, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına ise bir çerçeve içinde yer verdi. Burada da Erdoğan'ın “kuru” sözlerine yer veren gazete, BM ile ilgili olarak şu sözlerini öne çıkardı:  “Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in (BM) reforme edilme gerektiğini söyledi. İskenderun Belediyesi'nin iftarına katılan Erdoğan, uluslararası kurumların İsrail'in azgınlığına etkili tepki ortaya koymayarak yaşanan insanlık suçuna ortak olduğunu söyledi. Erdoğan, 'Bugün BM Güvenlik Konseyi'nde bir tane Müslüman ülke yok. Buradan adalet çıkar mı? BM Güvenlik Konseyi'nin, BM'nin reforme edilmesi şart' dedi.

“Karaalioğlu Star'dan ayrılıyor” iddiası

Ahmet Hakan'dan Tayyar'a: Hitler'i çağırmak da neyin nesi be ahmak

Bayülgen 'AK iftar'a katılan Yavuz Bingöl'ü savundu

Dumanlı, Erdoğan'a 'zalim' diye seslendi