Yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 19 işçinin işe geri dönüş talebi kabul edilmesine karşın Hak-İş’in yeni taleplerle CHP Genel Merkezi’ne yaptığı 12 günlük yürüş dün tamamlandı. CHP’den yapılan açıklamada, “Kendi istekleriyle Hak-İş’ten istifa eden işçileri, Hak-İş’e üye yapmamız istendi” ifadelerine yer verildi. AKP’nin kaybetmesinin ardından Bolu Belediyesi’nde işçilerin büyük çoğunluğu Hak-İş […]

Yandaş sendikadan seçim ayarlı eylem

Yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 19 işçinin işe geri dönüş talebi kabul edilmesine karşın Hak-İş’in yeni taleplerle CHP Genel Merkezi’ne yaptığı 12 günlük yürüş dün tamamlandı.

CHP’den yapılan açıklamada, “Kendi istekleriyle Hak-İş’ten istifa eden işçileri, Hak-İş’e üye yapmamız istendi” ifadelerine yer verildi.

AKP’nin kaybetmesinin ardından Bolu Belediyesi’nde işçilerin büyük çoğunluğu Hak-İş Sendikası’ndan istifa etmişti. Toplamda 19 işçi ise sendikalıyken işten çıkarıldı. Bunun üzerine Hak-İş yetkilileri ile temas kuran CHP, Ankara’ya yürüyüş öncesinde talep edilen, “19 işçinin işe dönüş talebini” kabul etti.

Talebin kabul edilmesine karşın yürüyüşü durdurmak için yeni isteklerde bulunan sendika temsilcileri, bu kez “Çanakkale Bayramiç Belediyesi’nden çıkarılan 7 işçinin işlerine dönmesini” istedi. Bu talebi de kabul eden CHP yönetimine yeni bir şart öne sürüldü. Sendika yönetimi, kendi istekleriyle sendikadan ayrılan işçilerin kendilerine, “geri dönmesini” istedi. CHP yönetimi ise sendikadan istifa edenleri, “zorla” Hak-İş üyesi yapamayacağını iletti. Bu şartın kabul edilmemesi üzerine sendika temsilcileri yürüyüş kararından vazgeçmedi. 12 gün süren yürüyüş dün tamamlandı. CHP yönetimi, “CHP, tarihi boyunca işçilerin hangi sendikaya üye olacağına, hangi sendikadan istifa edeceğine asla karışmamıştır ve bundan sonra da karışmayacaktır” dedi.