Yandaş Hilmi Daşdemir'e ait Optimar'ın İstanbul anketinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'li rakiplerine fark attığı görüldü. Ankete göre İmamoğlu, Fahrettin Koca, Murat Kurum, Süleyman Soylu, Tevfik Göksu ve Adil Karaismailoğlu'nun önünde çıktı ve en yakın rakibine 12 puan fark attı. Daşdemir anketi yalanlarken, İsmail Saymaz ise "Sabah siz 'Böyle bir araştırmamız yok' demediniz. Akşam ne değişti?" yanıtını verdi.

Yandaş şirketten İstanbul anketi: İmamoğlu en yakın rakibine 12 puan fark attı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hilmi Daşdemir'e ait Optimar Araştırma'nın anketinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, en yakın rakibine 12 puan fark attı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Optimar'ın geçen ay İstanbul'da 5 bin kişiyle yaptığı araştırmanın detaylarını yazdı.

Buna göre araştırmada, AKP'li aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri yan yana yazılarak oy verme eğilimi soruldu.

Araştırmada AK Partili aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu isimleri yan yana yazılarak, oy verme eğilimi soruldu. 

Ankette İmamoğlu, en yakın rakibine 12 puan fark attığı görüldü.

İMAMOĞLU - FAHRETTİN KOCA

İmamoğlu: Yüzde 46.3

Koca: Yüzde 34.9

İkisine de oy vermem: Yüzde 18.8

İMAMOĞLU - MURAT KURUM

İmamoğlu: Yüzde 48.8

Kurum: Yüzde 30.2

İkisini de oy vermem: Yüzde 20.9

İMAMOĞLU - SÜLEYMAN SOYLU

İmamoğlu: Yüzde 51

Soylu: 28.5

İkisine de oy vermem: Yüzde 20.6

İMAMOĞLU - TEVFİK GÖKSU

İmamoğlu: Yüzde 50.3

Göksu: Yüzde 26.5

İkisine de oy vermem: Yüzde 23.1

İMAMOĞLU - ADİL KARAİSMAİLOĞLU

İmamoğlu: Yüzde 49.9

Karaismailoğlu: Yüzde 23.3

İkisine de oy vermem: Yüzde 26.8

BAŞARILI BULANLAR ÇOĞUNLUKTA

Araştırmada İstanbulluların yüzde 42.6’sı İmamoğlu’nu başarılı bulurken, yüzde 34.4’ü başarısız görüyor. Yüzde 23’ü “Orta” diyor.

“İmamoğlu aday olsa oy verir misiniz?” diye sorulduğunda ise yüzde 45.5’i “Evet” derken, yüzde 41.8’i “Hayır” şeklinde yanıt veriyor. Yüzde 12.7’si kararsız.

OPTİMAR YALANLADI

Optimar, söz konusu ankete ilişkin, "Optimar adı kullanılarak dolaşıma sokulan kamuoyu araştırmaları olduğunu geleneksel ve sosyal medyada görmekteyiz. Optimar kurumsal kanalları tarafından ilan edilmeyen araştırma sonuçlarına itibar edilmemesi ve bu yolla kamuoyunda kafa karışıklığına yol açabilecek manipülatif girişimlere karşı dikkatli olunmasını istirham ederiz" açıklamasını yaptı.

İSMAİL SAYMAZ'DAN YANIT

Optimar'ın açıklamasına yanıt veren gazeteci İsmail Saymaz, "Hilmi bey sabah beni 11.41’de aradınız. Araştırma üzerine konuştuk Sabah siz “Böyle bir araştırmamız yok” demediniz. Akşam ne değişti?" dedi.