Yandaş yazara tweet çıkışı: İftiranda boğul

Hürriyet yazarı ve CNNTürk sunucusu Ahmet Hakan, AKP iktidarının yandaş kalemlerinin başında gelen Akşam gazetesi yorumcusu Kurtuluş Tayiz’in seçim günü sunduğu programa dair gönderdiği bir tweete sert tepki gösterdi.

Tayiz, @DARKAPI rumuzlu Twitter hesabından CNNTürk’ün seçim programı ekibinin oy kullanma işlemi sürerken çektiği selfie’yi “Kandil’de olmayan seçim sevinci Doğan grubunda var. Seçime Kürtler girdi ama anlaşılan asıl kazanan Doğan grubu oldu” diye değerlendirdi.

Selfie çekildiğinde henüz sonuçların belli olmadığını vurgulayan Hakan ise Tayiz’e, “Kurtuluş Tayiz kalkmış bunu, HDP barajı geçti diye çekmişiz gibi paylaşıyor. ‘Kandil’de olmayan seçim sevinci Doğan grubunda var’ diye yazmış. Ya sen ne müfteri ne alçak bir insansın?” diye karşılık verdi.

Daha önceki yıllarda da benzer seçim programlarında yine aynı şekilde fotoğraflar çekildiğini anlatan Hakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz gazeteciyiz, ister AK Parti kazansın ister HDP kazansın bizi ilgilendirmez. Bizi sadece iyi bir yayın ilgilendirir. Sen gazeteci olmadığın için taraf olduğun için olayı böyle algılıyorsun. Bu iftiranda boğul.”

Eski Taraf yazarı Tayiz’in tweetini daha sonra sildiği görüldü. Tayiz, çok sayıda yandaş kalem gibi seçim süreci boyunca yazılarıyla ana akım medyaya ve HDP’yi hedef almıştı.